Profiteer ook van de zonneweide door te investeren in de obligaties.
Ondernemer Teun van Sinten van Solisplan Group BV heeft al jaren het plan om in de eigen gemeente een zonnepark te realiseren. Dat wordt nu werkelijkheid met Zonneweide Nijnselseweg. Een zonnepark van 10.300 zonnepanelen in Sint-Oedenrode naast de A50, met aandacht voor groen, omgeving en lokaal gedragen. Binnenkort kan iedereen investeren in de obligaties van Zonnepark Nijnselseweg en zo helpen om dit duurzame energieproject te realiseren.
Teun van Sinten over de zonneweide:
‘We zijn al sinds 2016 bezig met de zonneweide aan de Nijnselseweg. Eindelijk zijn we gestart met de realisatie en kijken erg uit naar het eindresultaat om zo de omgeving te voorzien van duurzame energie met een echt lokaal karakter.’
In 2016 uitgedacht, nu gebouwd
De Rooise ondernemer wil lokaal de energietransitie helpen vormgeven. Van Sinten gaat met deze zonneweide genoeg zonne-energie leveren om Nijnsel en omgeving van duurzame energie te voorzien. In 2016 zijn de plannen opgestart, in 2020 is de aansluiting op het elektriciteitsnet geregeld, in 2022 heeft de gemeente Meierijstad de omgevingsvergunning verleend en nu wordt het zonnepark gerealiseerd.
Lokaal goed doen
Voor Solisplan, zelf gevestigd in Sint-Oedenrode, is het belangrijk om dit project te realiseren en zo helpen bij te dragen aan de doelstellingen van de eigen gemeente.
De omgeving krijgt daarbij voorrang in de toewijzing van de obligaties. Omdat dit project voor iedereen toegankelijk moet zijn is het al mogelijk om vanaf 25 euro te investeren en te profiteren van zonne-energie. De gemeente Meierijstad is mede over dit initiatief erg enthousiast en heeft met het plan ingestemd.
Zonneweide Nijnselseweg heeft aandacht voor groen en de omgeving
De 10.300 zonnepanelen aan de Nijnselseweg, naast het industrieterrein en de A50, worden oost-west geplaatst. De geselecteerde zonnepanelen zijn bi-facial, wat betekent dat de zonnepanelen zowel stroom opwekken via direct zonlicht, als via weerkaatsing aan de achterkant. Daarbij is gekozen voor HJT-zonnecellen (heterojunction zonnecellen), die relatief meer opwekken in de winterperiode.
Volgens Van Sinten wekken de panelen straks groene stroom op voor ruim 3.000 huishoudens. Dat is bijna goed voor 40 procent van alle Rooise huishoudens en een kleine 10 procent van Meierijstad.
De omheining en het hekwerk zijn van natuurlijk materiaal; er wordt gebruik gemaakt van kastanje hout. Daarnaast komt er een voetgangerspad bij het zonnepark en komen er zitjes om op uit te rusten. Rondom het zonnepark worden ook bijenhotels geplaatst. Een lokale imker zal zorgdragen voor de bijenvolken. Daarbij worden er houtopstanden geplaatst voor vogels, marterachtigen en overig klein wild.
Investeren in Zonneweide Nijnselseweg
Belangrijk is dat de omgeving kan profiteren van de lokaal opgewekte zonne-energie. Dit kan door deel te nemen in de obligaties van Zonneweide Nijnselseweg. Men kan onbeperkt investeren in zonne-energie. Investeren kan echter al vanaf 25 euro, zonder verdere (transactie)kosten. Op deze wijze is het voor iedereen mogelijk om te profiteren van zonne-energie.
Marktleider ZonnepanelenDelen plaatst dit project; Al eerder hebben 11.000 investeerders 225 soortgelijke grootschalige zonne-energieprojecten gefinancierd via dit platform. Investeerders krijgen via het persoonlijke dashboard live inzicht in de prestaties van hun ‘ZonneDelen’ omdat de zonneweide direct de productiedata doorstuurt.
Doe nu in 1 minuut vrijblijvend een voorinschrijving en we brengen je op de hoogte als de projectdocumentatie online staat en je daadwerkelijk kunt gaan investeren. Dat kan eenvoudig en via elk apparaat op