ZonnepanelenDelen financiert 100 miljoen euro aan zonne-energieprojecten!

Projecten hebben 1,7 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd

Trots dat we met ZonnepanelenDelen, het leidende platform voor investeren in zonne-energie, meer dan 100 miljoen financiering hebben verstrekt aan zonne-energieprojecten. Deze belangrijke mijlpaal bevestigt de groeiende interesse om te investeren in zonne-energie en toont steeds meer aan dat zonne-energieprojecten een eigen beleggingscategorie is.

Financiering speelt een cruciale rol in de noodzakelijke energietransitie. ZonnepanelenDelen biedt financiering aan die is geoptimaliseerd voor zonnepanelen en energieopslag en draagt zo bij aan realiseren van meer zonne-energie.

Zonne-energie als belegggingscategorie

Het streven van ZonnepanelenDelen is om zonne-energie toegankelijk te maken als beleggingscategorie voor alle investeerders, groot en klein. Naast institutionele instellingen als ING, Rabobank en een internationaal fonds, zijn ook 11.000 investeerders op het platform aangesloten.

De 100 miljoen euro aan financiering heeft bijgedragen aan de installatie van 1,7 miljoen zonnepanelen via zonneparken en op daken van woningbouwcorporaties, bedrijven, scholen en sportstadions. Dit vermindert de CO2-uitstoot en versnelt de transitie naar duurzame energie. De gefinancierde zonne-energieprojecten leveren genoeg groene stroom voor het gemiddeld verbruik van ruim 200.000 huishoudens en hebben bewezen betrouwbaar en succesvol te zijn.

Impact vergroten

Oprichter en CEO van ZonnepanelenDelen, Sven Pluut, reageerde enthousiast op het bereiken van deze mijlpaal:

“Dit is een belangrijke mijlpaal in onze missie om zonne-energie voor iedereen toegankelijk en rendabel te maken. We willen onze investeerders bedanken voor hun vertrouwen en ondersteuning, en we kijken ernaar uit onze impact nog verder te vergroten.”

Met de voortdurende groei van ZonnepanelenDelen blijft het platform zijn dienstverlening uitbreiden. Door het vernieuwde investeringsdashboard, toevoeging van financieringsmogelijkheden voor energieopslag en daarnaast door opties te verkennen om Europees uit te rollen.

Werken bij ZonnepanelenDelen