Investeer in Zonneweide Hazelberg in Heeswijk-Dinther

Solisplan geeft senior obligaties uit voor de recent opgeleverde zonneweide

Zonneweide Hazelberg, ontwikkeld door het Brabantse Solisplan, is recentelijk succesvol opgeleverd. Het zonnepark, gelegen op de voormalige locatie van een varkenshouderij in Heeswijk-Dinther, bestaat uit 5.432 zonnepanelen. Nu de zonneweide operationeel is en het project geen bouwrisico meer heeft, geeft de projecteigenaar senior obligaties uit met 7% rente en een looptijd van 5 jaar.

Eerder financierde dezelfde partijen Zonneweide Nijnsewelseweg in Sint-Oedenrode voor 3,54 miljoen euro via ZonnepanelenDelen

Van varkenshouderij naar duurzame energie opwek

De locatie van de zonneweide is zorgvuldig gekozen en herontwikkeld met respect voor de omgeving. Wat ooit een varkenshouderij was, is nu omgevormd tot een bron van schone energie. Het project levert niet alleen een bijdrage aan de verduurzaming van de regio, het draagt ook bij aan de verbetering van de biodiversiteit door de groene inpassing rondom het zonnepark. De weilanden onder en rond de zonnepanelen worden duurzaam beheerd door grazende schapen in samenwerking met een lokale schapenhouder. Tevens is er een mooie poel waar verschillende soorten vissen, amfibieën en eenden hun leefomgeving van hebben gemaakt.

Investeren via ZonnepanelenDelen

Omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen vanaf 18 september investeren in Zonneweide Hazelberg via het platform ZonnepanelenDelen. De obligatielening biedt een aantrekkelijke vaste rente van 7% per jaar en heeft een looptijd van vijf jaar.

Eerder heeft Solisplan al succesvol 8 andere zonne-energieprojecten gefinancierd via ZonnepanelenDelen, waaronder Zonneweide Nijnselseweg waarbij via een obligatie uitgifte 3,54 miljoen euro werd opgehaald.

Voor Zonneweide Hazelberg wordt beoogd om 1,75 miljoen euro op te halen via het platform. Hiermee kan, inclusief inleg van eigen vermogen van de projecteigenaar, het volledige zonnepark gefinancierd worden.

Duurzaam Investeren in de eigen regio

Teun van Sinten, initiatiefnemer van het project, benadrukt het belang van betrokkenheid van de gemeenschap: “We zijn enorm trots op de realisatie van Zonneweide Hazelberg. Dit is een unieke kans voor de bewoners om niet alleen bij te dragen aan een schonere toekomst, maar ook zelf financieel voordeel te behalen uit de opbrengsten van zonne-energie. We hopen dat veel mensen gebruikmaken van de mogelijkheid om te investeren in hun eigen regio.”

Zonneweide Hazelberg in Heeswijk-Dinther heeft een capaciteit om jaarlijks circa 3.500.000  kWh aan groene stroom te produceren. Dit is voldoende om meer dan 1.400 huishoudens van duurzame stroom te voorzien.

Doe mee en investeer in Zonneweide Hazelberg

Ook bijdragen aan de energietransitie en profiteren van de voordelen van lokaal opgewekte zonne-energie? Doe dan mee met Zonneweide Hazelberg en investeer via het platform ZonnepanelenDelen in de senior gezekerde obligaties.


Bron: Gemiddeld stroomverbruik per huishoudens 2.479 kWh milieucentraal.nl