De service van ZonnepanelenDelen in 5 punten

Samen gaan we voor eindeloos veel zonne-energie in Nederland. Zonder gedoe. Samen kunnen we zorgen dat we de energietransitie blijven versnellen. Elk nieuw zonne-energieproject zorgt de komende tientallen jaren voor blijvende duurzame energie opwekking. De eerste 40 projecten leveren het bewijs! Wij doen. Doe je ook mee? Deze service geven we bij een ZonneDeel.
 1. Wij regelen het voor je
 2. Live en gratis gepersonaliseerd opbrengsten
 3. Zekerheid van solide businesscase
 4. Spreiding mogelijk door heel Nederland
 5. Koppel je slimme meter voor beter inzicht in jouw ‘voetafdruk’

1. Zonder gedoe profiteren van zonne-energie

We hebben het zo makkelijk mogelijk gemaakt om te profiteren van de zon. Jij maakt het met jouw inleg mogelijk om de projecten te realiseren. Dus regelen wij van A tot Z de rest, zodat je op deze wijze je eigen groene stroom afneemt. Na de succesvolle investering in een ‘all-in ZonneDeel‘, worden de contracten getekend, het geld via de derdengeldenrekening in fases doorgestort naar de projecteigenaar en worden jouw zonnepanelen geïnstalleerd op een ander dak of park. Jouw eigen zonne-energie zonder gedoe!

2. Live en gratis gepersonaliseerde opbrengsten

ZonnepanelenDelen heeft een platform gebouwd, waarin het met gemak en gratis gepersonaliseerde opbrengsten kan geven van de zonne-energieprojecten. Weet wat jouw ZonneDeel vandaag, gisteren of over de gehele looptijd heeft opgebracht. Die inzichten verschaffen we via de persoonlijke portal MijnStroom, maandelijkse stroomrapporten en via de ZonneDelen app. (Waarvoor we een Red Dot Design award hebben gekregen).

Neem je energie af bij een samenwerkende energieleverancier van het project en heb je dit ingevuld in MijnStroom, dan zorgen we dat dit automatisch wordt verrekend via de stroomnota. En anders storten we de waarde van de zonnestroom direct op je bankrekening.

3. Zekerheid van solide businesscase

ZonnepanelenDelen controleert altijd de financiële gegevens en de uitgangspunten voordat een zonne-energieproject op het platform kan gaan crowdfunden. De verwachte zonnestroom opbrengst wordt via professionele rekenprogramma’s berekend en deze gegevens worden – met een zekerheidsafslag – meegenomen in de businesscase.

Een zonne-energieproject moet altijd genoeg opleveren om ruimschoots de rente én de aflossing per jaar te voldoen. Ook als de energieprijzen dalen of stijgen. Deze stress testen laten zien dat project altijd financieel uit kan. Veelal is de businesscase gebaseerd op de SDE+ regeling waarbij de Nederlandse overheid 15 jaar lang een vergoeding geeft voor elke eenheid duurzaam opgewekte energie.

Daarbij is er een flinke lijst aan kwaliteitseisen waaraan een zonne-energieproject moet voldoen. Tevens letten we er op dat er TIER 1 producten worden gebruikt en de garanties ook minimaal gelijk lopen met de looptijd van de ZonneDelen. In het informatie memorandum, die bij elk individueel project gepresenteerd wordt, vindt je alle projecteigenschappen en kun je alle informatie rustig teruglezen.

4. Spreiden

ZonnepanelenDelen biedt veel collectieve zonne-energie projecten aan, waardoor je makkelijk kunt spreiden over meerdere duurzame projecten en nog zekerder kunt profiteren van zonne-energie. Dat is veiliger én het gebruik van de ZonneDelen app wordt er ook interessanter door, omdat je zo goed de zonnestroom per locatie kunt inzien. Ook al is het bij jou in de omgeving bewolkt, zo kun je toch profiteren van de zon ergens anders in Nederland!
Wij rekenen bewust geen transactie kosten. Zo kun je gemakkelijk en zonder drempel in meerdere zonne-energieprojecten meedoen. Een investering van 25,- euro staat bijvoorbeeld (in verhouding) exact gelijk aan een investering van 2.500,- euro. Zonne-energie. Van iedereen. Voor iedereen.

5. Inzicht in jouw ‘voetafdruk’

Jouw eigen stroom verbruik vergroenen. Dat is het doel en daar helpen we je graag bij om die stroom ‘voetafdruk’ te doen verdwijnen. Via de persoonlijke portal MijnStroom kun je jouw slimme meter koppelen. Daarbij kun je dus het verbruik thuis zien en de zonnestroom die je opwekt (buiten het eigen huis). Zo weet je dus precies de verhouding tussen verbruik en opbrengst en dus jouw voetafdruk.

Altijd extra genieten van de zon (en onze service)!

Duizenden huishoudens profiteren via ZonnepanelenDelen van de zon buiten het eigen huis en geven ZonnepanelenDelen gemiddeld een 8,7. Zo dragen zij er zelf aan bij, dat Nederland verder verduurzaamd. Zonnedak voor zonnedak. Dat gaat steeds sneller en dat willen we ook blijven versnellen.
Met ZonnepanelenDelen zijn we altijd bezig om te kijken hoe wij het beter kunnen doen en jou zo goed kunnen meenemen in de. Dat betekent tegelijkertijd dat we veel meer willen, dan we op korte termijn kunnen realiseren. Dat betekent ook continu keuzes maken in onze prioriteiten.
We horen wel graag terug hoe we het voor jullie nog leuker, makkelijker en beter kunnen maken. Reageer hieronder in de comments of laat het weten op onze social media kanalen.
 • H.Edgar

  Omdat het ‘altijd’ over geld gaat, want alleen ”voor niets gaat de zon op”
  zie ik dus nooit de het project ”wel een perfect dak voor het opwekken van zonne-energie, maar ‘ZERO’ geld om totaal te investeren en nu komt het;
  EN TOCH ‘verdienen’.

  Welke grote jongen of meisje durft?
  Klein meisje of jongen mag natuurlijk ook!

  • Beste H. Edgar,

   Dank je wel voor je bericht. De zon levert gratis energie en deze projecten kunnen alleen uit als iedereen profiteert. ZonneDelers krijgen duurzame rente, dakeigenaar heeft lagere energiekosten. Allemaal gefaciliteerd door de energie van de zon!

   Met vriendelijke groet, Ed

   • H.Edgar

    Dankjewel, maar dat geeft geen antwoord op mijn vraag.
    groeten

    • Dan snap ik je vraag denk ik niet helemaal. Wat bedoel je precies? ^Ed

 • Gerard van Mourik

  Mooi verhaal en prachtig dat enthousiasme, maar ondertussen zie ik nog steeds van het Kampje. steeds weer het zelfde verhaal; hmm, er zijn nog wat problemen met de verbinding. we lossen het op???? FIrewall?? En dat isniet op te lossen door een computernerd?

  • Beste Gerard,

   Dank je wel voor je bericht. Zonnedak ‘t Kampje produceert al maanden zonnestroom, die ook meetelt voor de zonnerente, zoals gecommuniceerd.
   De projecteigenaar en de installateur ter plekke hebben inderdaad uitdagingen om de productie ook zichtbaar te maken voor MijnStroom en de ZonneDelen app. De opdracht is gegeven om dit te herstellen. Het niet online zijn heeft verder geen impact op de hoogte van de zonnerente.

   Met vriendelijke groet, Ed