“Maak er een sport van om je eigen stroomverbruik op te wekken”

Nieuw: het item ‘opgewekt bericht van ZonneDeler’. Een kort interview met een ZonneDeler en haar of zijn beweegredenen.  We beginnen de reeks met een interview met Liny Bruijnzeel. Zij heeft  geïnvesteerd in ZonneDelen van het project Uit je Eigen Stad. Bij de opening van het zonnedak van de stadsboerderij in Rotterdam spraken wij met haar.

Wat was uw motivatie om samen met 120 andere Zonndelers Zonnedelen te kopen van het zonnedak van Uit je Eigen Stad?

“Ik zocht al een tijdje naar zo’n project, om te investeren in schone energie; ons eigen dak ligt verkeerd. Zonnepanelendelen is een toonbeeld van eenvoud: je investeert, je ontvangt een vergoeding (die op dit moment beter is dan de rente op een spaarrekening), of je verrekent de opgewekte stroom met je stroomverbruik bij Greenchoice en verlaagt zo je energierekening, wat ik zelf eigenlijk het allerleukste hieraan vind. Bij andere projecten zie je nog wel eens ingewikkeld gedoe dat je niet meer dan zoveel procent van je eigen stroomverbruik op deze manier mag opwekken. Het is bovendien met een paar klikken op internet geregeld. Dat het hier gaat om zonnepanelen op de stadslandbouwboerderij in Rotterdam, een fantastische onderneming in mijn eigen stad, maakt dit project honderd procent ideaal.”

IMG_3892

Heeft u nog een boodschap voor de bestaande en toekomstige ZonneDelers van ZonnepanelenDelen?

“Maak er een sport van om zoveel mogelijk van je eigen stroomverbruik op je eigen of andermans zonnedak op te wekken; het maakt je vanzelf (nog) zuiniger met energie.”

Wie zou u willen overhalen om ook te investeren in een zonne-energieproject?

“Iedereen; hoe sneller we af zijn van onze afhankelijkheid van fossiele, vervuilende en risicovolle energiebronnen, hoe beter.”