Zonne-energie voor MKB rendabel met crowdfunding

Royaal aan de zon

Royal Matic gaat iets bijzonders doen. Als een van de eersten op bedrijventerrein het Forepark in Den Haag gaan zij zonnepanelen neerleggen op het eigen dak van de showroom. Het vernieuwende aan dit zonnedak van 160 zonnepanelen is dat het zonder externe subsidie gefinancierd gaat worden. Puur door de opgebrachte energie direct te verbruiken en zo de energiebelastingen te vermijden bespaart Royal Matic kosten. Deze kostenbesparing kan Royal Matic teruggeven aan de investeerders (ZonneDelers). Zo kan Royal Matic de ZonneDelers een mooi en duurzaam rendement bieden. Dit voorbeeldproject is een start voor een duurzame toekomst van Nederland met meer groene stroom!

“Wij laten een onbenut dak voor ons werken en produceren zo duurzame stroom. ZonneDelers profiteren met een mooi rendement.”

Voorbeeldproject voor MKB

Daarbij wil Royal Matic het goede voorbeeld zijn voor de rest van het bedrijventerrein in Den Haag. Vanaf het dak van Royal Matic is duidelijk te zien dat er veel kansen liggen in de omgeving. Royal Matic wil laten zien dat dit goed mogelijk is waarbij iedereen wint door de inzet van deze ongebruikte ruimteRon van Riet van Royal Matic:

De kans om ons dak te benutten voor duurzame energie moeten we pakken. Samen kunnen we Den Haag schoner maken!”.

Sven Pluut van ZonnepanelenDelen.nl voegt toe:

Dit project is een belangrijk voorbeeld voor zonne-energie in Nederland. Het laat namelijk zien dat het ook zonder subsidie, samen met crowdfunding, een rendabele business case is.

Start Campagne

Vanaf 4 augustus kan er op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/royalmatic geïnvesteerd worden in het zonnedak van Royal Matic. De investeerders kunnen vanaf 25 euro zorgen voor meer groene energie in Nederland en kunnen daarbij een rendement maken tot wel 5,1%. Zo kan Royal Matic weer een stap zetten in de duurzame doelen. Daarbij zorgt het zonnedak van Royal Matic voor klantenbinding en extra naamsbekendheid. Royal Matic gaat in samenwerking duurzame energieleverancier Greenchoice en ZonnepanelenDelen de campagne opstarten om zo de 160 zonnepanelen te financieren.