Nederland geeft premier Rutte zonne-energie!

Dankzij 112 – een opvallend aantal overeenkomstig het alarmnummer – ZonneDelers heeft premier Mark Rutte zonnepanelen gekregen vanuit Nederland. Als groot signaal dat we het beste met hem voor hebben, maar vooral met Nederland. Als groot voorbeeld om die energietransitie in te gaan en het hem zelf te laten ervaren.

Van bekende namen, tot milieu activisten, van eigen VVD aanhangers tot aan de jeugd hebben mensen bijgedragen. Zoals een motivatie van een van de donateurs was:

“Onze leiders moeten nu laten zien dat duurzame energie de enige weg is naar een veilige toekomst.”
“Omdat ik een premier met een duurzaam dak boven zijn hoofd wil; vrijwillig of niet.”

Reactie premier op de solar crowdfunding

De premier zelf heeft gereageerd op deze crowdfunding. Het is alleen zo dat de premier vanuit zijn functie deze gift voor  zonne-energie niet mag aannemen. Helaas. Wel is de achterliggende boodschap goed overgekomen en weet hij dat er meer dan 100 Nederlanders, zelfs bereid zijn financieel in te leggen om hem een duwtje richting duurzaamheid te geven.

Als officiële reactie op de crowdfunding is dan ook het volgende ontvangen van premier Mark Rutte:

“Wat een sympatieke actie! Helaas kan ik zo’n groot cadeau niet aannemen, maar ik ben blij dat de zonnepanelen goed terechtkomen bij de WakaWaka Foundation. Alle 117 deelnemers aan deze crowdfunding actie: heel hartelijk bedankt!”

Zonnedak Rutte: overhandiging donatie 

Het donatie bedrag, totaal uitgekomen op €2.050,- via 117 deelnemers, is 21 juni officieel overhandigd aan Maurits Groen van de WakaWaka Foundation. Zoals dat ook in de voorwaarden van deze actie was opgenomen. Dit zodat we onze (zonne-)energie goed wordt benut. Via de WakaWaka Foundation worden de donaties besteed aan zonne(energie)producten voor gezinnen in humanitaire crises.

Onderstaand de overhandiging namens ZonnepanelenDelen aan Maurits Groen van de WakaWaka Foundation tijdens het 10 jarig bestaan van Urgenda.

Overhandiging donatie zonnedak Rutte aan WakaWaka Foundation