Zonnedak Nissan - financiering door ZonnepanelenDelen timelapse

Zonnedak Nissan in beeld

8.911 zonnepanelen zijn gefinancierd via het ZonnepanelenDelen platform. De bouw en installatie van het zonnedak bij Nissan Motor Parts in Amsterdam is met een prachtige timelapse vastgelegd. Het zijn mooie beelden van Zonnedak Nissan van bijna 3 MWp in de Amsterdamse haven. Het zonne-energieproject is eerst succesvol gefinancierd via ZonnepanelenDelen, die zowel de bankfinanciering als de crowdfunding heeft verzorgd. Met de benodigde financiering is vervolgens Janszon aan de slag gegaan om op de verschillende dakdelen van het gebouw de 8.911 panelen te installeren. Om al deze zonnepanelen te verbinden is er meer dan 40 kilometer aan kabels nodig. In mei 2018 zal de oplevering van het zonnedak plaatsvinden

Het resultaat van alle werkzaamheden – inclusief de altijd actieve Amsterdamse haven is te bekijken in onderstaande video van Zonnedak Nissan. Aanrader!

Zonnedak Nissan

Als het zonnedak in volle productie is zal het naar verwachting jaarlijkse 2.7 GWh opwekken. Dat is gelijk aan het elektriciteitsverbruik van een kleine duizend huishoudens in Nederland.

Het zonne-energieproject Zonnedak Nissan is gerealiseerd met de volgende partners: Stichting  Janszon, 1Miljoenwatt, ZonnepanelenDelen, ASN Groenprojectenfonds, Duurzaamheidsfonds Amsterdam en Qurrent.