zonnepark, vindo solar header

Vindo Solar geeft obligaties uit om pijplijn aan zonne-energieprojecten te ontwikkelen

Installateur van onder andere zonne-energieprojecten Solar C en Zonnedak Middelweg haalt kapitaal op via ZonnepanelenDelen

Vindo Solar is al actief in de zonne-energiebranche sinds 2012. In 2016 is Mindaugus Jarusevicius ingestapt en heeft hij het bedrijf verder ontwikkeld. Samen met partner Gabrielė hebben zij nu een Europees opererend bedrijf neergezet dat voor zeer gerenommeerde klanten de zonne-energieprojecten bouwt. Vindo Solar geeft jou de mogelijkheid om te investeren in een obligatielening met een looptijd van 3 jaar en een vaste rente van 8% per jaar. De financiering zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van de pijplijn aan zonne-energieprojecten en de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Zodat Vindo Solar kan bijdragen aan de verdere versnelling van de Europese energietransitie. Hieronder meer toelichting op het bedrijf en de obligatielening.

Al sinds 2017 heeft Vindo Solar contact met ZonnepanelenDelen; Vindo Solar heeft de installatie verzorgd van zonne-energieproject Solar C dat is gerealiseerd na een succesvolle crowdfundingcampagne op ZonnepanelenDelen. Vervolgens is Vindo Solar ook betrokken geweest bij de installatie van project Zonnedak Middelweg in 2018. De projecten zijn toen eenvoudig door de onafhankelijk uitgevoerde opleveringsinspecties gekomen, oftewel de opgeleverde installaties zijn van hoge kwaliteit.

Stevig klantenbestand

In 2008 heeft Mindaugas Jarusevicius al een zonne-energiebedrijf opgericht in zijn thuisland Litouwen. In 2016 nam hij Vindo Solar in stappen over, waarna hij met zijn familie naar Nederland is verhuist. Het bedrijf is nu gevestigd in Utrecht waar het ook een magazijn heeft.

Mindaugus heeft Vindo Solar verder uitgebreid en internationaal opererend gemaakt met een fors aantal gerenommeerde klanten, waaronder een paar zeer bekende namen op ons platform zoals Vattenfall en Obton;

De afgelopen 12 jaar heeft Vindo Solar succesvol meer dan 80 projecten (samen goed voor 300 MW) aan zonne-energie projecten gerealiseerd voor klanten in Nederland, België, Duitsland, Ierland, Italië, Polen en Litouwen.

Vindo Solar verzorgt de engineering, levering, installatie en onderhoud van zonne-energiesystemen op grond en dak. Bekijk de website van VindoSolar voor een overzicht van de verschillende projecten.

Zie hieronder een impressie van een 13MW daksysteem wat zij ontwikkeld hebben, éen van de grootste in Nederland:

Impact Europees vergroten

Met de uitgifte van obligaties door Vindo Solar komt er financiering beschikbaar om de groei van het bedrijf en de zonne-energieprojecten verder te versnellen. Zo wordt er een portefeuille van 56MW aan zonne-energieprojecten in Litouwen ontwikkeld, wordt de financiering van een operationeel 4MW zonne-energieproject afgerond en wordt een deel van de lening als werkkapitaal aangewend in verband met de groeiende pijplijn van installatie opdrachten door heel Europa.

In totaal wordt beoogd om 4.980.000 euro aan obligaties uit te geven, verdeeld over 2 tranches. Bij deze eerste tranche wordt er minimaal 350.000 euro en maximaal 1.300.000 euro aan obligaties uitgegeven.

De obligatiehouders hebben een senior positie en er zijn veel onderliggende waarden die in onderpand worden gegeven voor deze obligatielening, waaronder zeer veel zonne-energieprojecten in ontwikkeling. Bekijk de projectdocumentatie voor alle details over de obligatielening.

Investeer ook in de obligatielening van Vindo Solar B.V. en maak rendement met impact!

Mindaugus Jarusevicius