Investeringskans Zonnepark Zuidgeest: slimme inzet van een voormalige vuilstortplaats

financiële zekerheden voor investeerders

Zonnepark Zuidgeest, gelegen nabij Bergen op Zoom, is een innovatief project dat laat zien hoe slim hergebruik van voormalige vuilstortplaatsen een waardevolle bijdrage kan leveren aan de energietransitie. Solar Provider Group biedt met dit project niet alleen een duurzame oplossing, maar ook een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid voor particulieren en organisaties via ZonnepanelenDelen.

Slim gebruik van de voormalige vuilstortplaats

Een vuilstortplaats lijkt misschien een ongewone plek voor een zonnepark, maar juist deze locatie heeft unieke voordelen. Zonnepark Zuidgeest maakt gebruik van een terrein dat anders moeilijk hergebruikt zou kunnen worden voor traditionele doeleinden, zoals landbouw of woningbouw. Door deze locatie in te zetten voor de productie van zonne-energie, wordt het land toch optimaal benut. Via 12.544 zonnepanelen komt er een vermogen van 6,3 MWp aan geïnstalleerd zonne-energie vermogen bij.

Richard Stouthart, Head of Europe bij Solar Provider Group, zegt hierover: “Zonnepark Zuidgeest toont aan hoe we als Solar Provider Group duurzaam landgebruik kunnen optimaliseren door voormalige vuilstortplaatsen om te vormen tot waardevolle bronnen van duurzame energie. Dit project onderstreept onze inzet om zelfs op uitdagende locaties een positieve bijdrage te leveren aan de energietransitie en het milieu.”

Financiële zekerheid voor investeerders in Zon Obligaties

Investeren in Zonnepark Zuidgeest biedt niet alleen een kans om bij te dragen aan een duurzamer Nederland, maar komt ook met aantrekkelijke financiële zekerheden. De uitgifte van maximaal 15.200 zogenoemde ‘Zon Obligaties’, met een nominale waarde van €25 per obligatie, maakt het project toegankelijk voor een breed publiek. De obligatielening heeft een verwacht rendement van gemiddeld 7% per jaar een looptijd van 15 jaar. Jaarlijks wordt 1/15e deel van de lening afgelost. Naar verwachting heb je binnen 10 jaar het initiële investeringsbedrag terugverdiend.

Daarbij is er een CAP (maximaal rendement) en een FLOOR (minimaal rendement) ingesteld op de jaarlijkse ZonneRente per Zon Obligatie, wat een zekere mate van bescherming biedt tegen grote fluctuaties in de marktprijzen voor elektriciteit. Investeerders kunnen rekenen op een intern rendement (IRR) tussen 6,0% en 8,0%, afhankelijk van de jaarlijkse productie en elektriciteitsprijzen. Als klant van ENGIE is het rendement nog hoger dankzij een vaste klantopslag die zij uitkeren aan hun klanten die investeren in Zonnepark Zuidgeest.

Gedekte obligaties

De Zon Obligaties kennen pandrechten in de tweede rang op de zonnepaneleninstallatie en de bijbehorende projectcontracten. Vooral de SDE-subsidie geeft voor 15 jaar lang zekerheid over de inkomsten zolang er groene stroomproductie is. Door Rabobank is het project minutieus gecontroleerd, zij geven een banklening aan Zonnepark Zuidgeest. Deze lening wordt aangevuld met een obligatielening zodat omwonenden en andere geïnteresseerden ook kunnen investeren in het zonnepark.

Ook profiteren van Zonnepark Zuidgeest?

Met Zonnepark Zuidgeest maak je niet alleen een duurzame keuze, maar het project is ook financieel aantrekkelijk. Dankzij de steun van Rabobank als gerenommeerde financieringspartner en de onderliggende zekerheden, is dit project een interessante investering voor iedereen die wil profiteren van zonne-energie in Nederland.

Wilt u meer weten over hoe je kunt investeren in de obligaties? Bekijk de investeringspagina van Zonnepark Zuidgeest voor meer informatie.


Eerder financierde Solar Provider Group al succesvol Zonnepark Nieuweweg via ZonnepanelenDelen door de uitgifte van obligaties.