Red Dot Award voor ZonneDelen app

De ZonneDelen app van ZonnepanelenDelen heeft de prestigieuze Red Dot Award gewonnen. Jaarlijks worden voor de verschillende awards ruim 10.000 inzendingen gedaan vanuit meer dan 50 landen. Vanuit die uitzendingen is de mobiele ZonneDelen app voor investeerders op het platform ZonnepanelenDelen.nl geselecteerd voor een award in de categorie ‘Communication Design’. Op de awardsshow in Berlijn in november dit jaar wordt de definitieve prijs bekend gemaakt.

Gevoel bij zonnestroom

De prijswinnende ZonneDelen app is voor investeerders in zonne-energie op een ander dak. Investeerders kunnen via de app precies de opwek van hun deel van een collectief zonne-energieproject bijhouden. Via een speedometer is te zien hoe het zonne-energieproject presteert met betrekking tot zonnestroom productie. Daarbij is dit via een simpele switchknop direct gekoppeld aan hoeveel huishoudelijke apparaten daarmee momenteel in werking gezet kunnen worden.
Met het ontwikkelde panelenweer cijfer binnen de app wordt de zonnestroom productie door het jaar heen beter geduid. Al deze elementen geven de investeerders veel beter gevoel bij de zonnestroom productie in vergelijking met het stroomverbruik thuis.

Unieke eigenschappen

Door de gemaakte keuzes bij het opzetten van de zonne-energieprojecten op ZonnepanelenDelen kunnen de investeerders op het platform extra profiteren als er meer zonnestroom wordt opgewekt. Daarbij is elk zonne-energieproject aangesloten met een monitoringsunit die op afstand wordt uitgelezen. Samen met de gegevens die bekend zijn vanuit de persoonlijke portal MijnStroom kunnen alle investeerders exact zien hoeveel er momenteel wordt opgewekt voor hen en wat de opwek was in het verleden. Dichterbij kan zonne-energie niet worden gebracht.

De ZonneDelen app kan ook als gast worden gedownload. Gast gebruikers van de app zien de totale opbrengst van de collectieve zonne-energieprojecten in Nederland gefinancierd via ZonnepanelenDelen.

Samenwerking

De ‘communication design’ award is een grote beloning voor het vele werk wat is verzet om deze mobiele app te ontwikkelen. De ZonneDelen app is in opdracht van ZonnepanelenDelen gemaakt door Today en Sprigs. Waarbij Today verantwoordelijk is voor het design en Sprigs de app heeft ontwikkelt.

Awardshow

Op een groot gala in Berlijn op 4 november 2016 zal de definitieve award worden uitgereikt. Eerdere prijswinnaar zijn onder andere Volkswagen en Philips.

Landingspage http://app.zonnepanelendelen.nl/
App store link: https://itunes.apple.com/nl/app/ZonneDelen/id1069852394

App_inreallife2

De verschillende functionaliteiten van de mobiele ZonneDelen app op een rij:

  • Direct inzicht in de opbrengsten van jouw investering in zonne-energie
  • Live data vanuit de zonne-energieprojecten
  • Inzicht in het rendement van de investering in ZonneDelen, op dit moment, vandaag, deze maand, dit jaar en het totaal.
  • Inzicht in het actuele vermogen van de zonnepanelen-installatie
  • Panelenweer cijfer op basis van zonnekracht en periode van het jaar
  • Berichten centrum voor projecteigenaren om direct in contact te komen met de crowdfunders
  • Directe opwek van de ZonneDelen in vergelijking met huishoudelijke apparaten – weet hoeveel lampen je kunt aanzetten met jouw ZonneDelen.
  • Het verloop van de dag in beeld gebracht met onder andere zonsopgang en zonsondergangtijden
  • Badges voor als er nieuwe records zijn gebroken of nieuwe totaalrecords zijn behaald
  • Zo snel als de zon ondergaat wordt dit in de app gevisualiseerd