ZonOpZorg krijgt energie

582 zonnepanelen bij zorghuis de Benring opmaat voor meer zonne-energie

Het eerste ZonopZorg project bij zorghuis de Benring in Voorst is op een feestelijke manier geopend. Door middel van inleg van velen is er genoeg geld bij elkaar gehaald om zo een zonnedak van bijna 600 zonnepanelen te realiseren. De plaatsing van de zonnepanelen is gebeurd nadat het dak is vernieuwd. De ZonneDelers profiteren 15 jaar lang van de zonne-energie afkomstig van het dak.

overzicht opening de benring

Bij de opening is direct het volgende #ZonOpZorg project aangekondigd: meer dan 400 zonnepanelen komen er bij zorghuis ’t Kampje in Loenen aan de Vecht. Urgenda en Habion hebben opnieuw de krachten gebundeld om zo de verduurzaming van zorgvastgoed in Nederland te versnellen.

Urgenda heeft in de campagne in enkele weken gezorgd dat 119 ZonneDelers meedoen in het project in Voorst. Veel enthousiaste reacties vanuit de omgeving, bewoners, medewerkers en bestuurders hebben gezorgd voor een snel succes. Zo zijn er 582 zonnepanelen geplaatst, mede ook dankzij de subsidie van de provincie Gelderland, en daarmee wordt jaarlijks 113.000 kWh mee opgewekt. Dit staat gelijk aan 37 huishoudens.

ZonOpZorg Projecten

Zorgvastgoed is ideaal om te crowdfunden voor zonne-energie. De locaties liggen voor langere tijd vast, het energieverbruik is relatief hoog en er is veel binding met een zorghuis in de lokale omgeving. Zo is na het pilotproject Zon op de Benring de beurt aan vele andere zorghuizen in Nederland om verder te verduurzamen.

‘t Kampje

Het tweede #ZonOpZorg project is op het zorghuis ’t Kampje in Loenen aan de Vecht. Hier kunnen meer dan 400 zonnepanelen worden neergelegd op de verschillende dakdelen. De voorinschrijving voor dit project is begonnen. Alle details worden momenteel uitgewerkt en we zullen binnenkort het uitgebreide informatie memorandum presenteren op de projectpagina.

De voorinschrijving voor dit zonne-energieproject is op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/kampje

't kampje