Geen geschikt dak voor zonnepanelen?

Wil je graag meer zonne-energie in Nederland, maar heb je thuis geen geschikt dak voor zonnepanelen? Dan kan je investeren in zonne-energie projecten. Veel organisaties stellen het dak beschikbaar aan huishoudens om er zonnepanelen op neer te leggen. Er komen veel nieuwe zonne-energieprojecten aan, waarbij jij kunt zorgen dat de zonnepanelen er ook daadwerkelijk komen!

 

Crowdfunding via ZonnepanelenDelen

Er zijn veel bedrijven die het eigen dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of lokale energie coöperaties hebben een zonnedak of zonnepark ontwikkelt waarin je kunt participeren. Op die manier kun jij als ‘dakloze’ toch investeren in zonne-energie. Meedoen kan via ZonneDelen van een nieuw project, waarbij een groot zonnedak of zonnepark is opgedeeld in kleine stukjes: ZonneDelen a 25 euro. Elk ZonneDeel geeft recht op jouw deel van de opbrengst van het project.

 

De panelen worden op bijvoorbeeld daken van scholen of agrariërs geplaatst. Het project wordt alleen gerealiseerd als gedurende de crowdfunding op 100% van de ZonneDelen is ingeschreven. Dat betekent dat er voldoende geld is ingezameld om het project te realiseren. Via ZonnepanelenDelen kun je altijd investeren in een project, ook als het project niet bij jou in de buurt is.

Zonnestroom

Op die manier produceer je met de ZonneDelen in het project zelf zonne-energie, waarbij je de waarde van de zonnestroom ieder jaar verrekend krijgt. De waarde van de groene stroom is net zoals zonnepanelen op eigen dak afhankelijk van de hoeveelheid geproduceerde zonnestroom en de dan geldende stroomprijzen.

MijnStroom - ZonnepanelenDelen

De persoonlijke opbrengst van jouw ZonneDelen kun je heel gemakkelijk bijhouden via de persoonlijke portal MijnStroom en de ZonneDelen app.

Zo zorgen we samen dat steeds meer daken ‘verzonnen’! Wil je vrijblijvend voorinschrijven op nieuwe zonne-energieprojecten vul dan het formulier in op: https://www.zonnepanelendelen.nl/voorinschrijving. Dan brengen we je op de hoogte van nieuwe zonne-energieprojecten.

Heb je wel zelf een geschikt dak? 

Neem zonnepanelen op eigen dak. Wat de uitkomst ook wordt na het salderen, dit blijft de beste optie mocht je die mogelijkheid hebben.