Kleinstesoepfabriek: Met SDE+ en crowdfunding een zonnedak realiseren

Via crowdfunding op ZonnepanelenDelen heeft Michel Jansen, directeur van de Kleinstesoepfabriek de financiering van 180.000 euro opgehaald voor 658 zonnepanelen om zijn bedrijf verder te verduurzamen. Over ZonnepanelenDelen “ Er is ondersteuning op alle niveaus voor het financieren én bouwen van de zonne-energie-installatie.”

Lees hieronder hoe Kleinstesoepfabriek in samenwerking met installateur PolySolare dit zonne-energieproject met SDE en crowdfunding heeft gerealiseerd, nu eenvoudig kan beheren en zo alle voordelen van zonnepanelendelen kan ervaren. 

crowdfunding Zonne-energieproject kleinstesoepfabriek

Wie

Michel Jansen – directeur Kleinstesoepfabriek

Uitdaging:

Het aantrekken van financiering (totaalbedrag: 180.000,- euro) voor het verder verduurzamen van het eigen bedrijf door het installeren van 658 zonnepanelen op het eigen bedrijfsdak. 

Oplossing:

Financiering via crowdfunding op het ZonnepanelenDelen platform, waarbij in samenwerking met energieleverancier Greenchoice een goed aanbod aan de crowdfunders is gedaan.

Resultaat:

Binnen enkele dagen na het tekenen van de projectovereenkomst is de opdrachtbevestiging gegeven aan installateur PolySolare. Dit komt omdat de crowdfunding voor 180.000,- euro in 33 uur was opgehaald via 192 ZonneDelers. Zo kan meer dan 70% van het energieverbruik op locatie opgewekt worden met zonnestroom.

Kleinstesoepfabriek crowdfunding pagina ZonnepanelenDelen

Voordelen van ZonnepanelenDelen voor Kleinstesoepfabriek:

  1. Marketing: Kleinstesoepfabriek heeft langdurige positieve verbinding met een zeer duurzame en welgestelde doelgroep.
  2. Met minimale eigen investering de financiering ophalen voor het zonnedak.
  3. Snelheid van handelen om de financiering rond te krijgen.
  4. Altijd inzicht voor de Kleinstesoepfabriek en installateur PolySolare via het persoonlijke dashboard van ZonnepanelenDelen in de performance ratio van het zonne-energiesysteem.
  5. Minimale managementtijd nodig voor beheer: eenmaal per jaar accorderen van het uitbetalen van de crowdfunders.

Highlight

In recordtijd was de financiering van het zonnedak geregeld via crowdfunding, op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/kleinstesoepfabriek hebben in totaal 192 ZonneDelers in 33 uur het dak gevuld met zonnepanelen.

Quote Michel Jansen – directeur Kleinstesoepfabriek over ZonnepanelenDelen

“Er is een duidelijke dynamische samenwerking met ZonnepanelenDelen met heldere uitgangspunten. Er is ondersteuning op alle niveaus voor het financieren én bouwen van de zonne-energie-installatie”

“Het doorlichten van het bestaande gebruik van energie en de netwerkaansluitingen is een goede zaak, dat hiermee nog voordat de zonnepanelen geplaatst zijn ook al geld mee te besparen valt is een extra meevaller.”

“De duurzame impact van het zonne-energieproject op klanten van Kleinstesoepfabriek is zeer mooi; het merk wordt er nog intenser van en maakt nog duidelijker waar we voor staan!”

Samenvatting:

658 Zonnepanelen liggen er nu op de fabriekshal van de Kleinstesoepfabriek in Leek. Dat is gerealiseerd zonder dat eigenaar en ondernemer Michel Jansen van de Kleinstesoepfabriek zelf heeft geïnvesteerd in de zonnepanelen op het dak. De Kleinstesoepfabriek heeft, ondanks drukte binnen de eigen organisatie, binnen enkele weken de financiering voor het zonnedak geregeld. In het voorjaar van 2016 is de SDE+ subsidie beschikt gekregen. Na snel en professioneel werk van installateur PolySolare profiteert de Kleinstesoepfabriek nu direct van een lagere stroomrekening. Ruim een maand na de succesvolle crowdfunding was het zonnedak opgeleverd. Ruim voor de planning van het informatie memorandum.

Nog belangrijker: Kleinstesoepfabriek heeft de eigen bedrijfsvoering verder verduurzaamd en komt langdurig positief onder de aandacht bij een duurzame doelgroep.

“Ik ben geëmotioneerd door de ondersteuning en de snelheid waarmee het zonnedak op onze fabriek volgetekend is. Zo heb ik echt het gevoel van het juiste te doen. Er is een groep liefhebbers die dit via jullie platform, ZonnepanelenDelen, laat merken! Zelfs mijn 92-jarige vader heeft voor 1.000,- euro zonnedelen gekocht!”

Directeur Michel Jansen van de Kleinstesoepfabriek heeft via de hoogwaardige juridische documentatie duidelijk zicht op de verantwoordelijkheden van alle betrokkenen. Met minimale managementtijd kan Michel Jansen dit project beheren via het online dashboard dat ZonnepanelenDelen biedt. Zo kan gemakkelijk de samenwerkende energieleverancier Greenchoice worden geïnformeerd en de jaarlijkse uitbetaling aan de crowdfunders worden gedaan op basis van de productie van het systeem.

Duurzame soep bij Kleinstesoepfabriek door ZonnepanelenDelen


Zoek je ook financiering voor een zonne-energieproject? Mail naar Matthijs Olieman op Matthijs@zonnepanelendelen.nl. We helpen je graag dit project te realiseren.