7 redenen om nu te investeren in zonne-energie

Investeren in zonne-energie is een slimme keuze. Vanuit het oogpunt van klimaat en milieu is het slim. Ook vanuit financieel oogpunt is investeren in zonnepanelen een goede beslissing. In dit blog 7 redenen om ook mee te doen en onderdeel te zijn van deze beweging om elke plek te ‘verzonnen’.

1. Je draagt direct bij aan verduurzaming door het opwekken van groene energie

Elke kWh in Nederland zorgt voor ongeveer 0,47 kilogram CO2-uitstoot. Dat zijn dus bijna 1400 pakken suiker per jaar per huishouden. Met zonne-energie wek je schone energie op en de energetische terugverdientijd van het zonne-energiesysteem bedraagt 1,5 tot 3 jaar. De andere jaren is pure winst voor duurzaamheid.
 

2. Je draagt direct bij aan de toekomst door stijlere learning curve van zonnepanelen

Het voordeel van zonne-energie is dat het een technologie is. Wij maken de technologie steeds beter en efficiënter. Elke verdubbeling van de pv-capaciteit zorgt voor een prijsverlaging van 20% van de kosten. Dit zorgt voor een blijvend vliegwiel, omdat door de prijsdalingen er juist ook weer extra vraag ontstaat. Hetgeen weer zorgt voor extra kostendalingen. Je snapt ‘m, dit blijft zo doorgaan.
 

3. Je verkleint jouw eigen CO2-voetafdruk

Wij hebben als mensen uitdagingen nodig en velen zien in het neutraliseren van de elektriciteitsverbruik van het huishouden een mooie en haalbare doelstelling. Dat kun je perfect oplossen door jouw energieverbruik te compenseren met energieopwek via ZonneDelen in projecten. Dat begint met het elektriciteitsverbruik in huis – dat kun je perfect inzichtelijk maken door je slimme meter te koppelen in de persoonlijke portal MijnStroom.
Vervolgens kun je aan alle andere energiegebruikers denken en deze elektrificeren. Voor koken, voor warmte, voor autorijden. Dat kun je simpelweg niet allemaal thuis opwekken, ook al heb je een geschikt dak. Met zonne-energieprojecten kun je zo toch zorgen dat jij je CO2-voetafdruk verkleind. En ja, de snelste winst is om minder energie te gebruiken, denk daar alsjeblieft eerst aan!
 

4. Je neemt zelf het heft in eigen handen. Onbeperkt 

Jij bepaalt. Heel simpel. Door te investeren in zonnepanelen zorg je zelf direct voor meer zonne-energie. Zonne-energieprojecten die er anders niet zouden komen. Zo kun je zelf het heft in handen nemen. Niks meer grote logge energiecentrales die zorgen voor vervuiling. Jij bent je eigen duurzame energie zelf aan het opwekken! En dat kun je via ZonnepanelenDelen onbeperkt doen, ook als je jouw CO2-uitstoot al volledig gecompenseerd, je kunt nog meer investeren om te zorgen voor schonere lucht en een beter klimaat.
 

5. Minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. 

Nederland heeft als klein land een relatief sterke internationale positie. Zo bewijzen de afgelopen eeuwen wel. Maar te vaak zijn we ook niet in een goede machtspositie om echt politieke druk uit te oefenen. We zijn veel te afhankelijk (zie CBS) van gas uit Rusland (nu nog extra nu het gas in Groningen verder wordt afgebouwd), van brandstoffen uit Saoedi Arabië. Van corrupte regeringen in Nigeria. Landen die het nog niet zo lekker doen op deze transparantie lijst.  En toch blijven we deze landen steunen met onze fossiele energiehonger. Hoe meer energie we zelf opwekken hoe onafhankelijker we zijn!

6. Het is financieel een slimme keuze

Zoals altijd zijn er bij investeringen afwegingen tussen rente en risico. De verwachte rente is veel hoger dan op de spaarrekening. De risico’s zijn goed in te perken bij zonne-energieprojecten. En er zijn dus nog veel zekerheden. Maak wel altijd zelf de afweging en lees altijd goede projectdocumentatie door alvorens je gaat investeren. Zo maak je financieel en duurzaam rendement op je investering!
 

7. Je beschermt jezelf tegen energieprijsstijgingen in de toekomst 

Mocht je jezelf willen indekken tegen energieprijsstijgingen in de toekomst, dan kun je dat nu doen door in zonne-energieprojecten te participeren. Daarmee wordt immers bij stijgende energieprijzen in de meeste zonne-energieprojecten ook jouw zonnestroom meer waard.

 

Weet je nog meer redenen om nu te investeren in zonne-energie? Laat het ons hieronder weten!

Wil je ook investeren in zonne-energie? Ga naar https://www.zonnepanelendelen.nl/deelmee en investeer ook in het volgende zonne-energieproject!