ZonnepanelenDelen klaar voor verdere groei met AFM-vergunning

ZonnepanelenDelen is verheugd met de AFM-vergunning. Hiermee is de werkwijze van het financieringsplatform voor zonne-energie goedgekeurd door de AFM en de DNB. De professionaliteit van de organisatie is bekrachtigd met deze vergunning en dat maakt ZonnepanelenDelen klaar voor het verder vergroten van haar duurzame impact.

ZonnepanelenDelen heeft altijd in nauw contact gestaan met de AFM (Autoriteit Financiƫle Markten) en is nu opgenomen in de registers van de AFM. ZonnepanelenDelen heeft nu een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten. Het bedrijf is hiermee MIFID II compliant. De vergunning ziet toe op het ontvangen en doorgeven van orders, en plaatsen van effecten waardoor gebouweigenaren en projectontwikkelaars eenvoudig externe financiering kunnen verkrijgen via het platform van ZonnepanelenDelen. Hiermee is ZonnepanelenDelen een volwaardig alternatief voor financiering of een professionele aanvulling in de financieringsmix voor zonne-energieprojecten met een SDE+ beschikking.

vergemakkelijken burgerparticipatie

In het onlangs gepresenteerde klimaatakkoord is er een grote rol weggelegd voor burgerparticipatie in de energietransitie. ZonnepanelenDelen faciliteert zonne-energieprojectontwikkelaars om burgerparticipatie aan te bieden in combinatie met bancaire financiering. Dit model is nu zeer schaalbaar in te zetten om te zorgen voor duurzame impact en draagvlak. De samenwerking met bijvoorbeeld Solarfields, leidend in Nederlandse zonne-energieprojecten, laat dat al zien.

De verkregen AFM-vergunning vergemakkelijkt het om bij partijen aan tafel te komen en helpt in de toekomst bij de internationale uitrol van het ZonnepanelenDelen platform. Een voorbeeld is het recent gelanceerde Zonfonds van 15 miljoen euro in samenwerking met de Rabobank. Het zonfonds heeft in korte tijd al meer aanvragen ontvangen dan dat het groot is.