50 zakelijke zonne-energieprojecten in cloud software ZonnepanelenDelen

Hogere opbrengst PV-systeem via software HoriZON

ZonnepanelenDelen heeft meer dan 50 grote zakelijke zonne-energieprojecten in HoriZON staan, de cloud software voor projecteigenaren om zonne-energieprojecten eenvoudig te beheren. Via HoriZON worden meer dan 100.000 zonnepanelen beheerd.

Voor projecten die zijn gefinancierd via ZonnepanelenDelen wordt het project via specifieke hardware gemonitord. Dat geeft live inzicht in de productie voor alle betrokkenen van het zonne-energieproject op basis van de performance ratio. Hiermee wordt – ongeacht de weersinvloeden – de prestaties van het PV-systeem gemonitord om te zien of het project goed functioneert.

Door de performance ratio zijn productie verstoringen snel opgespoord en kan men snel het PV-systeem optimaal laten presteren gedurende de gehele looptijd van het project. Het PV-systeem rendeert op deze wijze optimaal voor de projecteigenaar.

Via HoriZON kunnen projecteigenaren eenvoudig het project beheren met minimale managementtijd. Tegelijkertijd krijgen de projecteigenaar en de installateur een signaal als het niet produceert zoals verwacht. In HoriZON hebben projecteigenaren, installateurs en de samenwerkende energieleverancier een eigen dashboard. Met eigen functionaliteiten voor monitoring, schoonmaak en onderhoud, energieprijzen, documentatie en de lopende financiële afspraken naar de verschillende partijen.

Ook mede door het softwaresysteem en de live monitoring van de zonne-energieprojecten stelt Rabobank 15 miljoen euro ter beschikking aan financiering tegen zeer gunstige voorwaarden via het zonfonds. Door de automatisering van het platform en het gebruik van standaardcontracten kan zo projectfinanciering vanaf 200.000 euro worden verzorgd.

ZonnepanelenDelen blijft bouwen aan de software voor zonne-energieproject eigenaren.  ZonnepanelenDelen breidt de Software as a Service (SaaS) functionaliteiten verder uit, zodat projecteigenaren nog meer waarde uit het zonnepanelen systeem kunnen halen. De doelstelling is om in 2020 meer dan 1 miljoen zonnepanelen via HoriZON te beheren.

Software HoriZON - ZonnepanelenDelen


Vraag ook financiering vanaf €50.000,- aan voor het zonne-energieproject met SDE+ op https://financiering.zonnepanelendelen.nl/ en krijg binnen 24 uur een financieringsvoorstel.