zon en horizon boven Amsterdam - foto door Bart Ros

De groei van ZonnepanelenDelen

We hebben trouwe ZonneDelers die investeren in elk nieuw zonne-energieproject. Daar genieten we elke keer weer van. Daar spreekt een groot vertrouwen uit waar we zeer zuinig op zijn. Met elk nieuw zonne-energieproject zorgen we voor groei van ZonnepanelenDelen, de duurzame impact die wij maken en kunnen wij ook weer investeren in het nog beter maken van onze service. Dat zorgt voor betere financiering voor de zonne-energieprojecten en voor steeds meer ZonneDelers die profiteren van zonne-energie.

In dit blog een kijkje naar binnen bij ZonnepanelenDelen en waar wij onze aandacht nu op richten. Dat alles om aan onze missie te werken om zonne-energie zo bereikbaar mogelijk te maken voor iedereen.

Onze specialisatie in zonne-energie zorgt dat we grote stappen voorwaarts zetten. We hebben in de eerste 8 maanden van 2020 al meer financiering verzorgd dan in het volledige jaar 2019. Ondanks COVID. We groeien harder dan de markt en het aanbod van financiering en dienstverlening dat wij bieden voor de middelgrote zonne-energieprojecten met SDE+ subsidie, sluit perfect aan bij de marktvraag. Met goede referenties. Zo zijn we veruit marktleider in dit segment van de markt en zien we grote toekomstige groei van ZonnepanelenDelen.

20.000 investeringen in zonne-energie

Sinds 2014 heeft ZonnepanelenDelen bijna 50 miljoen euro financiering verstrekt. De ZonneDelers hebben hier via 20.000 investeringen een grote bijdrage aan geleverd en we zijn blij dat we ook alweer miljoenen euro’s duurzaam rendement hebben uitgekeerd.

Met deze financieringen zijn ruim 600.000 zonnepanelen mogelijk gemaakt en hiermee is nu al gezorgd voor een verlaging van de CO2-uitstoot van 60 miljoen kilo in Nederland. Terwijl de meeste projecten nog zeker 15 jaar schone energie zullen produceren.

Vooruitkijken

Het afgelopen half jaar hebben we op IT-gebied een belangrijke horde genomen door verschillende databases samen te voegen. Dat klinkt niet spannend, dat was het wel. We hebben nu 1 systeem waaruit we werken. Dat is een heel groot pluspunt voor de toekomstige groei van onze impact van ZonnepanelenDelen.

Als ZonnepanelenDelen hebben we verschillende focuspunten die ons weer verder brengen.

  • De persoonlijke portal voor ZonneDelers krijgt een volledig nieuwe ‘look and feel’. Daar zullen we vervolgens nieuwe overzichten aan toevoegen.
  • We zullen een nieuw en ander product in de markt zetten, waarin men kan investeren in zonne-energie.
  • Het volgende fonds van het ZPD Zonfonds voor het verstrekken van bancaire leningen; nog groter en nog beter.
  • En vele andere zaken waar we enthousiast over zijn, maar we jullie graag later mee verrassen.

Dat naast dat we de huidige processen natuurlijk continu blijven aanscherpen en verbeteren. En we blijvend op zoek zijn naar de beste manieren om ons verhaal te vertellen en zoveel mogelijk geïnteresseerden te overtuigen ook ZonneDeler te worden.

AFM-vergunning

Dat alles in een omgeving die hevig gereguleerd is. Sinds de oprichting staan we in nauw contact met de AFM en DNB, en sinds 2018 hebben wij een AFM-vergunning voor onze activiteiten. Dat betekent ook dat wij flink moeten investeren in ‘compliance’-zaken, oftewel wij moeten – net zoals alle andere financiële instellingen in Nederland – voldoen aan de WFT en de uitwerking daarvan in de wet van Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme). Dat is nu eenmaal een voorwaarde voor de markt waarin we werken. Niet leuk, wel nodig.

Nieuwe samenwerkingen

De groei heeft er ook voor gezorgd dat we weer nieuwe partners hebben mogen verwelkomen; Nieuwe projectontwikkelaars, nieuwe installateurs en een speciaal welkom aan energieleverancier Vattenfall. De groei zorgt ook dat we nu met 18 medewerkers aan onze missie werken en dat we nog interessante vacatures open hebben staan.

Groei Zonnepanelendelen naar €500 miljoen financiering

We zien de toekomst zonnig in. De focus op alleen zonne-energie, pakt goed uit. Door onze focus, standaardiseren we het proces zoveel mogelijk. Dit doen we door flink te investeren in juridische documentatie en met behulp van onze eigen software. Dat bovenop de specifieke marktkennis die we in huis hebben.

De doelstelling om 500 miljoen euro financiering te verstrekken aan zonne-energieprojecten staat nog steeds helder op de horizon. Shine on!