Bee in Balance

Investeer in zonne-energie en doe de bijen een plezier

Vanaf 1 april doneert ZonnepanelenDelen bij nieuwe investeringen en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet.

Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening. Maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Als gevolg van verstedelijking en grootschalige landbouw zijn ze elk jaar met minder. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen.

Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben. Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voorbijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Dat gaan ze binnenkort ook doen met de hulp van ZonnepanelenDelen. Per nieuwe investeerder op ons platform doneren we vanaf 1 april 3 euro aan Bee in Balance. Daarmee kunnen ze een gezonde omgeving creƫren voor 50 bijen. Wanneer een project succesvol is gefinancierd, doneren we 125 euro, goed voor 2.000 bijen.

Met dat budget gaat Bee in Balance biologische bloemen en planten zetten om bijen aan te trekken en splintervrije huisvesting voorzien om de insecten te huisvesten. Er komen bij de projecten ook infoborden om voorbijgangers te informeren en te wijzen op het belang van de bij in de voedselketen.

ZonnepanelenDelen zoekt steeds naar manieren om zijn impact te vergroten. Door de financiering van zonnepanelen te vergemakkelijken, dragen we al bij aan de transitie naar hernieuwbare energie in Nederland. Door de samenwerking met Bee in Balance willen we ons steentje bijdragen aan de biodiversiteit in ons land.