Maak meer zakelijke zonnedaken mogelijk in Nederland

Het succes van ZonLease groeit. Deze financial lease oplossing voor zakelijke zonnedaken trekt zeer veel interesse. Dat maakt dat ZonLease voor een vierde maal kapitaal gaat aantrekken via de uitgifte van obligaties om te zorgen dat deze zonnedaken er gaan komen. Er zijn al 11 zonnedaken gerealiseerd bij ondernemers in Nederland. Daarnaast hebben al meer dan 230 organisaties informatie uitgevraagd voor deze financiering. Hierdoor ontstaat een nieuwe kans om te investeren in de obligaties van Zonlease 1 B.V.

Succes van ZonLease

De afgelopen jaren constateerde ZonnepanelenDelen dat naast het direct financieren van zonnedaken via haar platform, er ook behoefte is aan een leaseproduct waarbij gebouweigenaren een vast bedrag per maand betalen voor hun systeem. Om dit mogelijk te maken is Zonlease 1 B.V. opgericht. ZonLease geeft ondernemers de mogelijkheid om eenvoudig financiering aan te trekken voor de realisatie van hun zonnedak.

Het succes van ZonLease komt door verschillende factoren:

  • Organisaties hoeven zelf geen investering te doen;
  • Er zijn direct fiscale voordelen en;
  • Administratief is het sneller te regelen dan andere externe financiering aantrekken;
  • Daarbij wordt er gewerkt met betrouwbare partners die aan alle kwaliteitseisen voldoen.

Dat maakt dat meer dan 230 organisaties interesse hebben getoond in deze financieringsoplossing voor zakelijke zonnepanelen

Uitgelichte case van ZonLease: Zonnedak van der linden

In samenwerking met ProfiNRG hebben we een case gemaakt voor ondernemers die ook het eigen zonnedak willen financieren, wat het betekent om de financial lease oplossing van Zonlease af te nemen.Op onze financieringsportal is het volledige verhaal te lezen over Zonnedak van der Linden van 678 zonnepanelen in Haaren, gemeente Oisterwijk.

“Begin mei hebben we de overeenkomst ondertekend en voor het einde van de maand was het zonnesysteem geplaatst en leveren de zonnepanelen duurzame stroom.” – Jack van der Linden

Lees de hele case hier.

Investeer in de energietransitie

Investeerders kunnen nu direct geld inleggen om te zorgen dat deze zonnedaken er komen. Dit gebeurt onder label van ZonnepanelenDelen PRO, waarbij men vanaf 250 euro investeert in vastrentende obligaties. De obligaties van ZonLease hebben een looptijd van 3 jaar, waarbij er vaste rente van 3% per jaar wordt uitgekeerd (zonder verdere kosten).

Er zijn veel onderliggende zekerheden zoals de zonnepanelen installatie en de SDE-subsidie.

Zo zorgen we er samen voor dat er meer duurzame energie in Nederland wordt opgewekt op de plek waar het ook verbruikt wordt.

Wil je ook investeren in een portfolio van zonnedaken via senior gezekerde obligaties? Investeer dan vanaf 11 maart 13:00 in de vierde tranche van Zonlease 1 B.V.