ZonnepanelenDelen haalt op één dag miljoen euro op via crowdfunding

In minder dan 24 uur tijd hebben particuliere investeerders samen een miljoen euro geleend aan ZonnepanelenDelen. Het is mooi om zoveel vertrouwen te zien in ons bedrijf! Samen met een investering van 2,2 miljoen door ING gaan we met het nieuwe kapitaal opschalen en inzetten op softwareoplossingen. 

ZonnepanelenDelen wil het makkelijker maken om de energie van de zon te oogsten. Dat doen we door gebouw- en grondeigenaren aan financiering te helpen wanneer die zonnepanelen willen installeren. Zo werden sinds 2014 al bijna 200 projecten gefinancierd.

ING als aandeelhouder

Om verder te kunnen groeien, trekt ZonnepanelenDelen nu zelf nieuwe financiering aan. Daarom verwelkomden we vorige week ING als nieuwe aandeelhouder. De bank investeerde 2,2 miljoen in ons bedrijf.

één Miljoen euro

En ook particuliere investeerders kregen de kans om mee te investeren in ZonnepanelenDelen. Dat deden ze massaal. Via het platform CrowdAboutNow leenden in totaal 206 investeerders samen een miljoen euro. Daarmee werd het doel van de crowdfundingcampagne in minder dan 24 uur tijd behaald.

opschaling zonnepanelendelen

De investeerders ontvangen jaarlijks een rente van 4,5 procent over het uitstaande bedrag. De looptijd van de lening is vijf jaar. Met het nieuwe kapitaal zal ZonnepanelenDelen de financiering van zonneparken en -daken blijven faciliteren, maar daarnaast ook meer softwareoplossingen gaan aanbieden.

zonne-energie voor iedereen

Door de sterke toename van zonne-energie ziet ZonnepanelenDelen de komende tijd veel groeimogelijkheden. “Ons doel is om de energietransitie verder te versnellen door gebruik te maken van de kracht van technologie”, zegt oprichter Sven Pluut. “Onze droom is om zonne-energie voor iedereen zo bereikbaar mogelijk te maken.”


Financieren van Zonnepanelen

ZonnepanelenDelen werd in 2014 opgericht door Sven Pluut en Matthijs Olieman. Het Amsterdamse bedrijf richt zich op de financiering van zonneprojecten die op zoek zijn naar een bedrag tussen de 50.000 EUR en de 2 miljoen. Naast de financiering biedt ZonnepanelenDelen software aan projecteigenaars en investeerders die inzicht geeft in de opbrengst van de zonneparken en -daken.

crowdfunding

CrowdAboutNow is een crowdfundingplatform dat bedrijven helpt die willen groeien of veranderen, dankzij een community van betrokken investeerders.