ZonnepanelenDelen haalt succesvol 5 miljoen euro op voor leaseprogramma

ZonLease 1 B.V. heeft succesvol vijf miljoen euro aan obligaties geplaatst. ZonLease is de financial leaseoplossing van ZonnepanelenDelen voor zakelijke zonnedaken. De eerste zonnedaken met deze financiering zijn opgeleverd en de vooruitzichten zijn veelbelovend.  

611 investeerders hebben samen vijf miljoen euro geïnvesteerd in ZonLease. Investeerders konden intekenen vanaf 250 euro en ontvangen een vaste rente van drie procent over de looptijd van gemiddeld drie jaar. Daarmee rondt ZonnepanelenDelen de publieke investeringsronde voor ZonLease 1 B.V. af.

ZonLease 1 B.V. werd opgericht omdat ZonnepanelenDelen vaststelde dat naast het direct financieren van zonnedaken via haar platform er ook behoefte is aan een financial leaseproduct. Daarbij betalen ondernemers een vast bedrag per maand voor het zon-PV-systeem en is er direct fiscaal voordeel te behalen.

Leads ter waarde van 40 miljoen euro

De eerste resultaten van ZonLease zijn er intussen. Voor 15 zonnedaken is een leaseovereenkomst getekend, voor een totale waarde van 3,1 miljoen euro. Bijvoorbeeld bij Zonnedak Buitenduin en Zonnedak Van der Linden liggen 384 en 678 zonnepanelen die vanuit ZonLease werden gefinancierd.

En de vooruitzichten zijn veelbelovend. Er zijn reeds 270 leads voor Zonlease binnen gekomen voor een totaal volume van ruim 40 miljoen euro.