ZonneDeler aan het woord – Frank

Toen zonnepanelen op het eigen dak niet mogelijk bleken, investeerde ZonneDeler Frank via ZonnepanelenDelen in zonne-energie. Het levert hem een goed rendement op en past bij het verduurzamen van zijn leven. Met zijn investeringen probeert hij een voorbeeld te zijn.

Frank woont samen in Amsterdam-Oost en werkt als fysiotherapeut in de ouderenzorg. Daarnaast is hij actief als zzp-trainingsacteur, voornamelijk bij zorgopleidingen en trainingen. In zijn vrije tijd zingt hij bij de Weespertrekvaartmannen en staat hij op het toneel in kleine theaters in en rond Amsterdam. Dat allemaal naast zijn rol als vader en opa van onder andere vijf geweldige kleinkinderen.

Geen panelen op het eigen dak

In eerste instantie begon Frank met investeren in zonne-energie omdat panelen op het eigen dak niet mogelijk waren. Precies de reden waarom ZonnepanelenDelen is gestart. Het VvE-bestuur van het pakhuis waar hij woont, stemde tegen het plaatsen van zonnepanelen op hun gebouw en zo waren panelen op het eigen dak geen optie meer.

Wel wilde hij duurzamer te leven, wat hij al op verschillende manieren toepaste. “Zo staat de thermostaat lager, koop ik al jaren geen nieuwe kleding meer (m.u.v. ondergoed en sokken) en is onze vleesconsumptie flink verminderd.” Investeringen in zonne-energie via ZonnepanelenDelen was dus een goede aanvulling op deze duurzame levensstijl.

ZonneDeler Frank

Bijkomend voordeel is dat ZonneDelen een groen en goed rendement oplevert. Vooral in combinatie met Greenchoice, de energieleverancier waar ze tegelijkertijd met hun investeringen voor hebben gekozen.

Klein begonnen als zonnedeler

Frank is klein begonnen met 2 of 4 ZonneDelen in een project. Enkele jaren geleden besloot hij om meer te gaan investeren in de PRO projecten. Hij investeert in Zonlease (PRO) en in verschillende zonnedaken (ZonneDelen), die hebben zijn voorkeur. Zo vindt hij bijvoorbeeld het kortlopende project ‘Zonlease Kleine Zonnedaken’ een mooi initiatief. Hiermee investeer je in een portfolio van zonnedaken bij het MKB in Nederland.

Met slechts een paar klikken kun je meedoen, daarom moet hij goed opletten bij de aankondiging van nieuwe projecten. Soms mist hij een project en is het al 100% gefinancierd.

Voorbeeld voor de omgeving

ZonneDeler Frank vindt het belangrijk om met de investeringen in zonne-energie een goed voorbeeld te zijn voor zijn omgeving.

“Alleen samen kunnen we Nederland, en hopelijk zelfs verder, een beetje bijsturen op de neerwaartse weg die we zijn ingeslagen.”

Hij kijk af en toe op de website naar updates voor zijn projecten, maar hij houdt de voortgang niet nauwlettend in de gaten. Hij vertrouwt erop dat alles goed verloopt. Als Frank dan toch een verbeterpunt mag noemen, dan zou de site wat sneller mogen laden, om zo de voortgang in zijn projecten te kunnen volgen.

HET VERHAAL VAN ANDERE ZONNEDELERS

Frank, bedankt voor het delen van je verhaal! De verhalen van andere ZonneDelers kun je hier bekijken.

Wil jij je verhaal delen of heb je vragen over investeren in ZonneDelen? Op werkdagen tussen 10:30 en 17:00 uur staan we voor je klaar op telefoonnummer +31(0)20 435 75 47. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@zonnepanelendelen.nl.

In het Informatiecentrum van ZonnepanelenDelen vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden terug.