Hoe jouw investering in zonne-energie maximaal aan het werk is bij ZonnepanelenDelen

ZonnepanelenDelen heeft een structuur die ervoor zorgt dat jouw geld maximaal aan het werk is en je geld niet deels verdwijnt via extra beheerskosten. Zo profiteer jij maximaal van de geboden rentes op de obligaties en financieren we de energietransitie zo goed mogelijk. Wij zorgen dat alleen kwalitatief goede projecten worden gepresenteerd. Dat vraagt tegelijkertijd wel iets van jou als investeerder. Dat jij actief keuzes maakt. Jij selecteert de projecten en investeert. De rest wordt geregeld.

Wat maakt ZonnepanelenDelen uniek?

Bij ZonnepanelenDelen zorgen we ervoor dat je kapitaal altijd aan het werk is. Dit betekent dat jouw investering direct gekoppeld is aan zonne-energieprojecten, zonder onnodige kosten of complexiteiten. Hieronder hebben we enkele voordelen van investeren via ZonnepanelenDelen op een rij gezet:

  1. Geen beheerkosten. Traditionele investeringsplatformen brengen vaak beheer- of administratiekosten in rekening, die je rendement kunnen verminderen. Bij ZonnepanelenDelen is dat niet het geval. Dat betekent dat je het volledige rendement van je investering ontvangt.
  2. Extra rendement met samenwerkende energieleverancier. Ben je of word je klant van een samenwerkende energieleverancier van het project, dan is je rendement nog hoger. De projecten op ZonnepanelenDelen werken onder andere samen met Greenchoice, ENGIE en Vattenfall.
  3. 1 op 1 investering. Je investering is direct gekoppeld aan specifieke zonne-energieprojecten. Dit zorgt voor volledige transparantie, je weet precies waar je geld naartoe gaat en welk project je ondersteunt.
  4. Kleine en grote investeringen. Of je nu een groot bedrag wilt investeren of klein wilt beginnen, bij ZonnepanelenDelen is er ruimte voor elke investeerder. Hierdoor kan iedereen bijdragen aan de verduurzaming van onze energievoorziening, ongeacht de grootte van hun portemonnee.
  5. Stabiel en voorspelbaar rendement. Zonne-energieprojecten leveren een stabiel en voorspelbaar rendement op. Dit komt doordat ze gebaseerd zijn op de opbrengst van zonne-energie, die goed te voorspellen is. Hierdoor kun je rekenen op een betrouwbare stroom van inkomsten.
  6. Duurzaam impact. Door te investeren in zonne-energieprojecten draag je direct bij aan de verduurzaming van de energievoorziening. Dit is niet alleen goed voor het milieu en het klimaat, maar biedt ook geopolitiek voordelen door een verminderde energieafhankelijkheid.
  7. Geen dood geld. Bij fondsen is er vaak een mismatch tussen opgehaald kapitaal en kapitaal dat ook direct geïnvesteerd is door het fonds. Dat kan zorgen voor kapitaal dat niet rendeert of juist voor te veel druk om het kapitaal te laten renderen waardoor niet de beste keuze wordt gemaakt.

Waarom investeren in zonne-energie?

Investeren in zonne-energie biedt tal van voordelen:

  • Duurzaam rendement: Je draagt bij aan een groenere wereld terwijl je profiteert van een stabiel rendement.
  • Lage risico’s: Zonne-energieprojecten zijn relatief veilige investeringen omdat ze minder afhankelijk zijn van economische schommelingen. Daarnaast brengen ze veel zekerheden in voor jou als financier. Onder andere de fysieke materialen maar nog belangrijker, de subsidies en projectcontracten.
  • Toekomstbestendig: Zonne-energie heeft een lange historie; het werkt en heeft geen bewegende onderdelen dus lage onderhoudskosten. De vraag naar duurzame energie blijft groeien, wat gunstig is voor de waarde van je investering.

Hoe begin je met investeren op ZonnepanelenDelen?

Het proces om te beginnen met investeren via ZonnepanelenDelen is eenvoudig:

  1. Registreer: Maak een account aan op onze website.
  2. Kies je project: Bekijk de beschikbare zonne-energieprojecten en kies het project dat het beste bij je past.
  3. Investeer: Bepaal hoeveel je wil investeren en maak je investering af via een iDEAl-betaling (of bankoverboeking vanaf 10.000 euro).
  4. Geniet van je rendement: Ontvang regelmatig updates over je project en geniet van het rendement op je investering wat jaarlijks wordt uitgekeerd.

Investeer nu ook

Investeer net zoals ING, Rabobank en 11.000 anderen in zonne-energie via ZonnepanelenDelen. Investeren in zonne-energie is een slimme en duurzame keuze. Bij ZonnepanelenDelen maken we het je gemakkelijk om zo kosteneffectief mogelijk te investeren, zonder bijkomende kosten en met directe koppeling aan zonne-energieprojecten. Zo werk je niet alleen aan je financiële toekomst, maar draag je ook bij aan een groenere wereld.

Jij investeert. De rest wordt geregeld. De projecteigenaar gaat met jouw investering aan de slag om de energietransitie te versnellen en jouw investering te laten renderen. Begin vandaag nog met investeren en ontdek de voordelen van het investeringsplatform van ZonnepanelenDelen.


Wil je meer weten? We helpen je graag. Kijk op ons informatiecentrum, of neem contact op via mail of telefoon. Shine on!