MijnStroom update: Mooier en veiliger

Voor alle ZonneDelers hebben we een portal gebouwd waarin precies is te zien hoe de eigen zonne-energieprojecten presteren: MijnStroom. Een deel van deze portal staat openbaar zodat iedereen kan zien hoe de ZonneDelen in Nederland presteren. Hoeveel de zonne-energie projecten opleveren, hoeveel we samen al hebben bereikt met het verzonnen van Nederland en hoeveel CO2 uitstoot we samen hebben vermeden.

Achter de login hebben een persoonlijk dashboard voor onze ZonneDelers. Hierin zien zij precies hoe de eigen ZonneDelen het doen. Als men heeft geïnvesteerd in meerdere projecten dan kan men alle projecten hier bekijken. Ook staan de ZonneDelen in MijnStroom als pdf opgeslagen. Daarbij kan er, mocht de persoonlijke situatie veranderen, zoals bijvoorbeeld een verhuizing (fysiek of van energieleverancier), makkelijk de eigen gegevens worden aangepast. Wij hebben deze persoonlijke omgeving een flinke opknapbeurt gegeven en zijn er trots op om dat vandaag aan jou te tonen.

In het kort wat er verbeterd is aan de MijnStroom portal.

  • Twee factor authenticatie voor betere veiligheid
  • Mooier design (*vinden wij in ieder geval)
  • Voorbereiding op koppeling slimme meter

Verbetering veiligheid met 2-factor authenticatie

Bij ZonnepanelenDelen investeert je voor een duurzaam rendement en wij zorgen dan ook dat jouw gegevens veilig bij ons zijn. Belangrijk element dat wij introduceren is twee factor authenticate (link:Wikipedia) voor de MijnStroom-portal. Twee factor authenticatie ken je misschien van online bankieren zoals iDEAL, of van Facebook die ook graag extra veiligheid inbouwt door het telefoonnummer op te vragen.

Met 2-factor authenticatie verhogen we de veiligheid van de persoonlijke omgeving. Door via twee onafhankelijk methoden te bevestigen dat jij, jij bent, zorgen we er voor dat jouw gegevens goed beveiligd zijn. We doen dat door jouw mobiele telefoonnummer toe te voegen en via de login code die we naar het mobiele nummer sturen, kun jij dat weer bevestigen op de website. Onderstaand plaatje legt het proces uit.

ZPD_login_uitleg_witte_gele_achtergrond

Wij hebben dit zo standaard ingesteld dat je apparaten kunt markeren als veilig. Dus als je bij ons inlogt op de MijnStroom omgeving vanaf jouw eigen computer, tablet of mobiel kun je hierbij dit apparaat als veilig markeren. Zo kun je een volgende keer makkelijk inloggen en behouden wij een hoge mate van veiligheid.

Mooier design*

(*dat vinden wij en onze naaste omgeving in ieder geval)

Hopelijk ben je het met ons eens. We hebben de designs dankzij het goede werk van Today beter en scherper gemaakt.

We bouwen continu aan de verschillende onderdelen van de website, soms moet je daarbij weer even helemaal terug naar de tekentafel om een frisse start te maken. Dat hebben we gedaan en zodoende ook gekeken hoe we de snelheid van de website kunnen verhogen. Want eerlijk is eerlijk, dat lag een tijd lang niet op het niveau dat we wensten. Daar zijn we nu ook in verbeterd.

Eigen verbruik inladen

Vorig jaar zijn we gestart met het koppelen van het eigen energie verbruik via een Flukso meter. Dat hebben we destijds leuk bedacht, alleen de uitvoering bleek net te complex te zijn. De Flukso methode werkt niet goed genoeg vinden wij, dus zijn we op zoek gegaan naar een betere oplossing.

Dat wordt een directe koppeling met de slimme meter, via de slimme meter is digitaal het energieverbruik uit te lezen. De overheid rolt de komende jaren (van 2015 – 2020) de slimme meter in Nederland uit. En als je die nu wilt hebben in uw huis kan dat ook door het aan te vragen bij het eigen energienetwerk bedrijf. Dus zijn wij nu bezig om de koppeling met de slimme energiemeter te faciliteren in jouw MijnStroom. Dit hebben we nog dit jaar gereed. Zodat u niet alleen de opbrengst ziet van jouw ZonneDelen, ook ten opzichte van het eigen verbruik thuis. Zo blijven we optimaal inzicht geven en kun jij de energiehuishouding perfect op orde krijgen. We zoeken mensen die een slimme meter thuis hebben en samen met ons de komende tijd willen testen om dit goed in te regelen voor iedereen. Mocht je dat leuk vinden om bij te dragen als tester dan graag een mailtje sturen naar Edwin@zonnepanelendelen.nl

Productiewidget op de eigen website

Het was er altijd al, maar nu opnieuw onder de aandacht brengen. Je kan op jouw eigen website omgeving laten zien wat je opwekt met jouw ZonneDelen. De productiewidget zoals wij het hebben genoemd is te vinden na inloggen onder ‘mijn gegevens’ en dan ‘productiewidget’. Hier vind je de code die je toe kan voegen aan de eigen website. Zo kan je direct ambassadeur zijn voor zonne-energie!

Graag horen we terug wat je van de update vindt van MijnStroom. Zo kunnen we het leuker en beter maken. We blijven de komende tijd doorontwikkelen en bouwen voor jullie! We hebben nog veel leuke nieuwe dingen in petto!