Crowdfunding gestart voor zonnepanelen bij premier Rutte thuis 

Zorg zelf voor een meer duurzame premier

Een tweet verder en wij zijn met ZonnepanelenDelen een crowdfunding actie gestart voor een zonnedak bij Mark Rutte. Zodat zonne-energie de normaalste zaak van de wereld wordt.

ZonnepanelenDelen is de crowdfunding gestart voor zonnepanelen bij Mark Rutte. Nadat hij aangegeven heeft in een interview met Ferry Mingelen dat hij deze nog niet heeft. “Waarom heeft u geen zonnepanelen?” “Nooit aan toe gekomen.” Antwoordde de premier. ZonnepanelenDelen is direct een crowdfundingproject gestart, zodat Mark Rutte ook de voordelen van zonne-energie kan ervaren.


vanaf 2min 35 sec.

Zonnedak Rutte – Normaal

Zonnepanelen moeten normaal worden namelijk. Voor alle Nederlanders. Dat is goed voor het milieu en goed voor Nederland in zijn geheel.

De crowdfunding voor zonnepanelen bij premier Mark Rutte is woensdag 1 maart gestart op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/zonnedakrutte. De crowdfunding duurt tot 14 maart. Op moment van schrijven is er al direct 35% opgehaald voor de premier. En zoals donateur Martine Verweij zegt:

“Goed voorbeeld doet volgen – heb zelf ook panelen en dat helpt me in mijn werk in het versnellen van de energietransitie – die versnelling is hard nodig, dat moet ook Mark wel door hebben zo langzamerhand”

Versnellen van energietransitie

Wij weten natuurlijk ook wel dat de premier makkelijk het zonne-energiesysteem zelf kan betalen. Dat de donaties eigenlijk niet nodig zijn, maar wij willen een signaal geven. Wij vinden het belangrijk dat premier Rutte zo snel mogelijk de zonnepanelen op zijn dak heeft liggen!

Eerste stap voor duurzame vervolgstappen

Ecofys en Wageningen University hebben onderzocht dat zonnepanelen een goede eerste stap is voor duurzame vervolgstappen. Lees het onderzoek hier. (pdf) Zoals het onderzoek beschrijft:

“Het nemen van een maatregel heeft een positieve invloed op het verbruiksgedrag. Mensen die maatregelen hebben genomen letten sindsdien meer op de hoogte van hun energieverbruik en de dagelijkse mogelijkheden om energie te besparen zoals korter douchen, op lagere temperaturen wassen, apparaten echt uit zetten, niet onnodig verlichten, etc. De analyse toont aan dat dit effect het sterkste is bij huiseigenaren die zonnepanelen hebben aangeschaft.”

Zorg dus ook dat premier Mark Rutte bewust wordt van zijn energieverbruik en doneer ook voor zijn zonnedak!

Meer zonne-energie!

Mocht de premier dit aanbod niet accepteren dan zullen de donaties ten goede komen aan de WakaWaka Foundation, zodat de donaties sowieso voor meer zonne-energie zorgen.

Maak de premier ook duurzamer door ook te doneren op https://www.zonnepanelendelen.nl/rutte