Geen eigen dak, wel profiteren van zonnepanelen

Dillewijn Zwapak stelt dak nieuw hypermodern magazijn beschikbaar

Op het dak van het nieuwe pand van Dillewijn Zwapak in de gemeente Amstelveen kunnen 2.736 zonnepanelen neergelegd worden. Dillewijn Zwapak stelt het dak beschikbaar zodat iedereen hier zelf zonne-energie kan opwekken. Dat kan door mee te doen in de ZonneDelen a 25,- euro van Zonnedak Dillewijn Zwapak.

Dillewijn Zwapak, dat duurzaamheid serieus neemt, bouwt momenteel in de gemeente Amstelveen een nieuw hoofdkantoor met een hypermodern magazijn met daarop een werkelijk perfect dak voor zonnepanelen. De ruim 150 medewerkers van Dillewijn Zwapak ontwikkelen, produceren en distribueren dagelijks verpakkingsoplossingen voor de bloemen- en plantenbranche.

Bij Zonnedak Dillewijn Zwapak komen 2.736 zonnepanelen. De totale jaaropbrengst is in het eerste volledige jaar zo’n 875.000 kWh. Dat staat gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van bijna 300 huishoudens.

Men kan deelnemen in het project via het gespecialiseerde platform ZonnepanelenDelen, waarop eerder ook Zonnedak Amstelveen College van 284 zonnepanelen succesvol is gefinancierd via investeringen van omwonenden en duurzaam geïnteresseerden. De gemeente Amstelveen ondersteunt dit project met subsidie vanuit het duurzaamheidsfonds om zo te werken aan een duurzame toekomst. Amstelveners, zonder een geschikt dak voor zonnepanelen, hebben de mogelijkheid om mee te doen en te profiteren van zonne-energie.

Zonnedak Dillewijn Zwapak richt zich op alle betrokkenen bij de onderneming. Medewerkers, partners, inwoners van de gemeente Amstelveen en eigenlijk iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt, kan meedoen in Zonnedak Dillewijn Zwapak. Dat kan door een of meer ZonneDelen te kopen. Met een ZonneDeel wordt geprofiteerd van de opgewekte duurzame energie van Zonnedak Dillewijn Zwapak. Net zoals bij een zonnepaneel op het dak van je eigen huis, beweegt het rendement van een ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Deelnemers kunnen altijd de persoonlijke zonnestroom productie terugzien via een online portal en de (iOS) ZonneDelen app.

Dit project wordt ontwikkeld door Stichting 1miljoenwatt in samenwerking met Dillewijn Zwapak en Qurrent. Als alle ZonneDelen zijn verkocht zal men in december beginnen met de bouw van het zonnedak.

Investeren in de ZonneDelen van Zonnedak Dillewijn Zwapak kan direct op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/dillewijn.