Zonnedak Dillewijn Zwapak in Amstelveen - door particuliere investeerders mede mogelijk gemaakt

‘ZonneDelers’ investeren €10 miljoen in zonne-energie

Particulieren kunnen via ZonnepanelenDelen, sinds afgelopen jaar met een AFM-vergunning, direct investeren in zonne-energieprojecten en de waarde van de stroom verrekend krijgen. Zij dragen zo op de makkelijkste manier bij aan de opwek van meer duurzame energie. 5.300 ‘ZonneDelers’ participeren in zonne-energie buiten het eigen huis en kunnen zo (deels) voorzien in hun eigen duurzame stroom. Via de projecten op ZonnepanelenDelen is €55 miljoen in zonne-energie geïnvesteerd, waarvan €10 miljoen door particulieren.

ZonnepanelenDelen is in 2014 gelanceerd om eenvoudig financiering aan te trekken voor zonne-energiesystemen op bedrijfsdaken. Via de gestandaardiseerde manier van werken kan ZonnepanelenDelen wel financiering verstrekken waar andere opties snel te hoge financieringskosten met zich meebrengen. Zo worden deze zonne-energieprojecten wel gerealiseerd.

Oprichter Sven Pluut over de mijlpaal:

Onze focus op alleen zonne-energie loont. Hierdoor zijn we marktleider en bedienen we zonne-energieprojecten optimaal. Dankzij ons geautomatiseerde platform geven we deze projecten snel en efficiënt toegang tot financiering. Dat zijn onder meer particulieren die direct in deze projecten investeren. Doordat ook banken en energiebedrijven zijn aangesloten op ons platform kunnen we samen nog meer impact maken.”

“Het is geweldig om te zien dat onze impact exponentieel toeneemt. De productie van de via ons gefinancierde zonnestroom is de afgelopen twee jaar verzesvoudigd. We hopen over vijf jaar 500 miljoen aan projecten gefinancierd te hebben en 50.000 consumenten mee te kunnen laten profiteren van de zon.”