Zonnige open dag bij Solarvation Lelystad

Mensen de kans geven een zonnepark eens van dichtbij te zien én een prachtig nieuw zonne-energieproject voorstellen. Dat hebben we goed kunnen combineren op de open dag bij het zonnepark van Solarvation Lelystad. En de interesse was groot!

Merijn van de Ven van ZonnepanelenDelen heeft de kleine 100 bezoekers welkom geheten en wethouder van de gemeente Lelystad, Elly van Wageningen, gevraagd de open dag te openen. Zij is trots op de burgers die de realisatie van het zonnepark mogelijk hebben gemaakt. Elly van Wageningen vertelt:

‘Er is een prachtig zonnepark gerealiseerd. Uniek is de samenwerking met ZonnepanelenDelen. Hierdoor kan iedereen die daarin geïnteresseerd is meedoen. En dan is het mooi dat dit door de lage inzet vanaf 25 euro per zonobligatie bereikbaar is voor een groot publiek. Dit soort duurzame projecten waar verschillende doelen en gebruiksfuncties samen komen, heeft de toekomst en past goed in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Lelystad’.

EERSTE RONDE Financiering SUCCESVOL

In de eerste ronde is 400.000 euro in zonnepark Solarvation geïnvesteerd. De investeerders ontvangen de komende 15 jaar de opbrengsten van de zonnestroom die hier zal worden opgewekt. Op 1 oktober start de tweede en laatste ronde van circa 450.000 euro, waaraan iedereen kan deelnemen die duurzaamheid belangrijk vindt. Dat gaat via een eenmalige investering, al vanaf 25 euro. Naar verwachting ontvangen de ZonneDelers jaarlijks een rendement van gemiddeld 3,5% wat op kan lopen tot 5,3%.

Solarvation © Fotostudio Wierd
foto: © Fotostudio Wierd

CADEAU VOOR RONDE TWEE

Namens Solarvation mocht wethouder Elly van Wageningen het eerste ZonneDeel van de tweede financieringsronde cadeau geven. De jongste aanwezige was de gelukkige, hij en zonne-energie zijn immers de toekomst.

Vervolgens mochten de bezoekers in kleine groepen het zonnepark op. Initiatiefnemers Luuk Bouwman en Kees van Woerden leidden de rondleiding en Dirk van het installatiebedrijf Goldbeck Solar gaf uitleg over de techniek. Zonnepark Solarvation Lelystad is bijna klaar en zal in november in productie gezet worden, waarbij er jaarlijks zonnestroom wordt geleverd voor circa 10.000 huishoudens.

INVESTEER IN RONDE 2 van SOLARVATION LELYSTAD!

Binnen 1 minuut direct vrijblijvend voorinschrijven – klik op de gele button:

Of wil je eerst meer over het project lezen, kijk dan op:


Header foto en eerste foto in artikel van Studio Wierd