Meer zonnedaken bij het MKB mogelijk maken

Investeer in Nederlandse zonnedaken bij het MKB

Elk geschikt dak voor zonnepanelen voorzien van zonnepanelen. Dat is het doel; Ook die van de relatief kleinere bedrijfsdaken bij het MKB. Het afgelopen jaar kregen wij steeds meer aanvragen voor financiering in het kleinverbruikers segment. Organisaties die een kleinverbruikaansluiting hebben op het stroomnet en een geschikt dak voor zonnepanelen op het bedrijfspand. Net zoals huishoudens thuis, mogen ondernemers met een kleinverbruikaansluiting gebruik maken van de salderingsregeling. Met de financiering via Zonlease hebben we het zo simpel mogelijk gemaakt om financiering aan te trekken voor zonnepanelen.

ZonnepanelenDelen heeft hiervoor een nieuw onderdeel opgericht: Zonlease kleine zonnedaken (formeel Zonlease 2 B.V.). Daarmee profiteert het MKB, zonder eigen investering, direct van zonnepanelen op het bedrijfsgebouw. De hoge stroomrekening kan zo teniet worden gedaan met duurzame stroomproductie van eigen dak.

Jij kan direct investeren in deze portfolio aan zonnedaken bij het MKB in Nederland via de obligatie-uitgifte van Zonlease Kleine Zonnedaken.

Voordeel voor ondernemer én de energietransitie

Martijn Krauwer, ervaren in de lease business, nu manager Zonlease legt uit:

“Zonlease kleine zonnedaken is opgericht, omdat blijkt dat er veel MKB-ondernemers willen besparen op hun energie verbruik en hun pand willen verduurzamen. Maar vaak daar niet direct over de financiële middelen beschikken om deze investering te doen. Door deze ondernemers een financiering aan te bieden voor hun zonne-energiesysteem helpen we de ondernemer én versnellen wij de energietransitie in Nederland.”

Zonlease Kleine Zonnedaken biedt een cashflow positieve financiering aan. Oftewel de opbrengsten zijn hoger dan de kosten voor het zonne-energiesysteem.

Specialist in financieren van zonne-energie

Door onze specifieke kennis van de zonne-energiemarkt, financieren wij alleen zon-pv projecten van kwaliteit en die voldoen aan onze kwaliteitscriteria. Zo zorgen we voor zo min mogelijk risico’s in het project. Daarnaast doen we altijd een kredietcontrole van de onderneming op basis van de bedrijfsgegevens van de afgelopen jaren.

Zonnedaken van 50 tot 200 zonnepanelen

Zonlease Kleine Zonnedaken is gericht op ondernemers met vastgoed. Dat zijn veelal agrariërs, productielocaties, logistiek en ander MKB. Dat kunnen bierbrouwers en ijsmakers tot aan metaalbewerkers en transport, opslag en overslagbedrijven zijn.

De omvang van ieder zonnedak is veelal tussen de 50 en 200 zonnepanelen. Goed voor een productie van 30.000 tot 80.000 kWh per jaar. (Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks zo’n 3.000 kWh aan stroom.)

Via Zonlease Kleine Zonnedaken kunnen individuele projecteigenaren financiering aanvragen voor hun zonnestroomsystemen. Deze projecteigenaren betalen een vast maandelijks lease bedrag. Financiering voor deze projecten komt beschikbaar vanaf €25.000.

De voordelen van financieel lease zijn:

  • Organisaties hoeven zelf geen investering te doen;
  • Er zijn direct fiscale voordelen;
  • Administratief is het sneller te regelen dan andere vormen van externe financiering.

Investeer in Nederlandse zonnedaken bij het MKB

Na een aantal weken staan al 89 projecten in de sales pipeline voor een totaalbedrag van 7,5 miljoen euro. De verwachting is dat de eerste 1 miljoen euro aan financial leaseovereenkomsten op korte termijn kan worden geformaliseerd.

Jij kan daar aan bijdragen door te investeren in de obligaties van Zonlease 2 B.V., de inschrijving start donderdag 20 oktober op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/zonlease_kleine_zonnedaken/