10.000 maal dank 🎉

Feest. De beweging om Nederland te ‘verzonnen’ is nu meer dan 10.000 investeerders groot. Wat als kleine beweging begon in 2014 is nu uitgegroeid tot het grootste platform van Europa om te investeren in zonne-energie. Dank allen die daar onderdeel van zijn.

Ons missie is duidelijk; de energietransitie versnellen naar een volledig duurzaam energiesysteem:

‘To empower acceleration towards a decentralized sustainable energy system to benefit all.’

Daar zijn we stap voor stap naar toe aan het werken en daar ben jij een zeer belangrijk onderdeel van.

Vliegwiel in beweging krijgen

Vanaf de start hebben we belangrijke keuzes gemaakt om onze impact zo groot mogelijk te maken.

  1. Focus op zonne-energie. En die focus blijven houden. Al word je gevraagd ook LED-verlichting of windmolens te financieren. Focus en specialisatie brengen ons uiteindelijk verder.
  2. Voor iedereen toegankelijk. Dus vanaf 25 euro investeer je al in zonne-energieprojecten. Zonder verdere transactiekosten voor de investeerder.
  3. Schaalbaar. Hetgeen we ontwikkelen moet relatief eenvoudig opnieuw te doen zijn. Dat betekent dat we wel via de SDE-subsidieregeling projecten zijn gaan financieren. Geen projecten via bijvoorbeeld de oude postcoderoos-regeling.
  4. Inhoud en beleving. Zorgen dat het meer is dan een financiële investering. We laten impact zien en maken het tastbaar. Door het rendement afhankelijk te maken van de productie van een zon-pv systeem. Doordat er live is mee te kijken met de persoonlijke productie. Door vergelijk te maken met dagelijks verbruik. Door samen te werken met zeer gewaardeerde energieleveranciers zoals Greenchoice en ENGIE. Door veel aandacht te hebben voor het te woord staan van ZonneDelers. Door veel inhoudelijke artikelen te publiceren. Door de samenwerking met Bee in Balance.

Impact

Dat werkt. Via de projecten zijn er al meer dan 1 miljoen zonnepanelen mogelijk gemaakt in Nederland! Met richting de 100 miljoen euro aan financiering aan zonne-energieprojecten verstrekt via ZonnepanelenDelen.

Dat maakt dat we voor zonne-energieprojecten het beste aanbod hebben om een zonnepanelen project te financieren; van senior financiering, junior financiering, financial lease tot aan burgerparticipatie bij zonneparken.

Dat hebben we juist weer kunnen aanbieden omdat we met de duizenden ZonneDelers zo’n volume hebben bereikt, dat grote institutionele spelers zoals Rabobank en ING ook zijn gaan investeren via ZonnepanelenDelen.

10.000 Zonnedelers

We hebben de 10.000 ZonneDelers bereikt!

 Een grote groep, met prachtige ZonneDelers zoals:

  • 156 ZonneDelers die 9 jaar geleden al geloofden in de kracht van de zon op het voetbalstadion van FC Groningen
  • 3157 ZonneDelers die al 5 jaar profiteren van inkomsten uit de zon
  • 514 ZonneDelers die in 10 projecten of meer zitten
  • 1 ZonneDelers met participatie in 114 projecten ….

ZonneDelers die investeren voor meer groene energie, voor de (klein)kinderen, voor financieel rendement, om de eigen carbon footprint te verkleinen, voor minder geopolitieke afhankelijkheden, voor een gezonde en groene toekomst …

10.000 verschillende ZonneDelers, die allemaal meewerken aan een duurzaam energiesysteem.

Dank jullie wel ZonneDelers! 🙏

We zien jullie als ambassadeurs waar we van blijven leren. Dank ook voor de terugkoppeling, voor de verbeterpunten, voor het geduld en voor het begrip. Dat jullie in ons en zonne-energie geloven.

Samen gaan we zorgen we voor nóg meer zonne-energie! ☀️