Met Zonlease zonnepanelen financieren: eenvoudig voor het MKB

Met Zonlease investeren in zonnepanelen bij het MKB

Met behulp van de beleggingen van alle ZonneDelers in Zonlease, heeft ZonnepanelenDelen nu al tientallen ondernemers geholpen aan de financiering van de zonnepanelen. Via Zonlease krijgen voor het zonne-energieproject dat ze zelf selecteren. Zolang het project aan de kwaliteitseisen voldoet, financieren wij. Voor de benodigde energietransitie is het hard nodig dat elk geschikt dak, ook dat van ondernemers, benut wordt voor het opwekken van zonne-energie. Met Zonlease helpen we daarbij door zo eenvoudig mogelijk financiering te verstrekken. Jij kunt nu investeren in de obligaties van Zonlease 1 B.V., gedekt door de financial lease overeenkomsten met de ondernemers.

In dit artikel gaan we in op de stappen die wij, mede dankzij de investeringen van onze Zonnedelers, zetten met Zonlease:

  • Uitbreiding financieringsaanbod
  • Verder versnellen van financieringsproces
  • Nieuwe samenwerkingen opstarten
  • Volume vergroten
Met Zonlease zonnepanelen financieren: eenvoudig voor het MKB
Afbeelding van de geldstromen in Zonlease.

Energiekosten bij het MKB stuwt de vraag naar Zonlease

Het Nederlandse MKB heeft veel last van de huidige hoge energieprijzen. Naast de tijdelijke maatregelen die de Nederlandse overheid biedt, is er ook de lange termijn oplossing: zelf duurzame stroom opwekken via zonnepanelen. Via Zonlease kunnen MKB-ondernemers zeer eenvoudig aan financiering komen voor zonnepanelen.

Op deze manier zijn er al 25.000 zonnepanelen extra gerealiseerd in Nederland. Dit klinkt natuurlijk leuk, maar er zijn nog vele miljoenen zonnepanelen te plaatsen op de daken van Nederlands en Europees vastgoed. Met Zonlease kunnen we meer ondernemers laten profiteren van zonne-energie.

Het unieke van Zonlease als belegger 

Via ZonLease krijg je een unieke kans om rechtstreeks te investeren in een portfolio van zonnedaken in Nederland. Door deze financiering zorg jij dat deze zonne-energieprojecten er ook echt komen en draag je direct bij aan de energietransitie. In totaal is er al voor 6,3 miljoen euro aan obligaties aangetrokken. Naast dat je alleen maar in zonnedaken investeert, zijn de kenmerkende en interessante eigenschappen van Zonlease als belegger: dat je ook een relatief hoge rente ontvangt ten opzichte van jouw bankrekening en dat het een korte looptijd van slechts drie jaar betreft. Je kan dus snel weer beschikken over jouw geld. 

Zonlease zonnepanelen financial lease vanaf €25.000  

Mede dankzij onze Zonnedelers kunnen we succesvol Zonlease aanbieden. We hebben ondertussen een fors volume aan projecten onder beheer. Door de bak aan ervaring van deze projecten weten we precies wat we wel en wat we niet kunnen bieden en welke zekerheden we kunnen geven. Dit biedt een hoop zekerheden ook voor de dakeigenaren. Daarom kunnen we financial lease voor zonnepanelen al aanbieden vanaf €25.000 tot wel €750.000.

Zoals ondernemer Rik Jansen van de IJsfabriek de Noordpool het omschrijft: “Door met een partij als Zonlease in zee te gaan komen er een aantal belangrijke zaken naar voren, omdat jullie een aantal eisen stellen aan de installatie en installateur. Zo willen jullie onder andere dat er een scope 12 keuring wordt uitgevoerd na installatie. Zo’n kwaliteitscontrole zorgt voor mij voor meer zekerheden en kwaliteit van installatie.”

Het versnellen van financial lease met Zonlease

Het proces van het verkrijgen van financiering voor zonnepanelen kan langdradig en stroperig verlopen. Als het proces eenvoudiger gemaakt kan worden, betekent dat uiteindelijk ook sneller, prettiger en duurzamer. Daar werken we bij ZonnepanelenDelen hard aan. Wij maken continu de afweging hoe wij zo eenvoudig mogelijk financiering kunnen aanbieden ten opzichte van het risicoprofiel van de totale investering.

Persoonlijk financieringsaanbod via Zonlease voor zonnepanelen
Met Zonlease maken we zonnepanelen leasen eenvoudig en persoonlijk voor de ondernemer. Er is altijd een persoonlijke solar consultant die met de ondernemer om tafel zit om het zonne-energieproject tot in detail te bespreken. Gezamenlijk zorgen ze dat de kwaliteit van het zonne-energieproject goed is en de financiering op maat is met betrekking tot omvang en looptijd.

Meer volume voor zonlease: zonnepanelen beschikbaar maken

Wij zijn momenteel in de afrondende fase om nog veel meer financiering beschikbaar te stellen via Zonlease. Het ophalen van een nieuwe tranche voor Zonlease 1 B.V. is daar onderdeel van. Zo kunnen we, met behulp van onze ZonneDelers, nog veel meer ondernemers helpen. De ondernemers kunnen op hun beurt profiteren van een zakelijk zonnedak op het eigen bedrijfsgebouw, zonder dat het ten koste gaat van het werkkapitaal van hun bedrijf.