Wat we in 2021 gaan doen

“We zijn pas net begonnen.”

Met ZonnepanelenDelen zien we heel veel mogelijkheden om waarde toe te voegen. Door ons specialisme in het financieren van zonne-energieprojecten, weten we wat er beter kan en waar het verschil wordt gemaakt in de markt. We kijken er dan ook naar uit om verder te bouwen aan onze organisatie in 2021. We passeren komend jaar het indrukwekkende aantal van 1 miljoen zonnepanelen die door de projecten op ons platform mogelijk zijn gemaakt. Met deze zonne-energieprojecten bouwen we mee aan 1 van de belangrijkste pijlers van het toekomstige duurzame energiesysteem.

In dit blog onze drie hoofddoelen voor 2021:

  1. ZonLease – financiering verstrekken eenvoudiger gemaakt;
  2. MijnZon – nieuwe persoonlijke portal voor investeerders;
  3. HORIZON – Software voor beheer zonne-energieprojecten.

We zijn goed in het financieren van middelgrote zonne-energieprojecten. We werken elke dag aan onze missie om toegang tot zonne-energie zo eenvoudig mogelijk te maken. In 2020 hebben we net zoveel financiering verzorgd als in alle voorgaande jaren bij elkaar! In dit blog keken we terug op 2020.

In 2021 verwachten we wederom een flinke toename van de financieringssom. Met de succesvolle eerste tranche van ZonLease hebben we een hele goede start gemaakt.

Uitbreiding financieringsaanbod met Zonlease (b2b)

We hebben nu drie producten voor de ontwikkelaar van een zonne-energieproject, te weten:

  • Uitgifte van (Zon-)Obligaties;
  • Bancaire lening via het Zonfonds;
  • Financial lease via ZonLease.

Met financial lease vereenvoudigen we de financiering. De lening vanuit ZonLease is direct aan de ondernemer en is zonder verplichting om een opstal te vestigen. Op deze wijze kunnen ook de relatief kleine zonnedaken financiering met SDE+-subsidie krijgen. Dit segment behelst een groot volume aan dakprojecten met SDE+(+) subsidie, die we zo beter kunnen financieren.   

Zoek je financiering voor jouw zonnedak of -park? Ga dan naar https://financiering.zonnepanelendelen.nl/ en vraag binnen 1 minuut een financieringsvoorstel aan!

MijnZon – nieuwe portal (b2c)

We hebben ZonneDelers die al in 100 projecten hebben geïnvesteerd. (Wow!) Dat betekent tegelijkertijd ook dat we deze duurzame investeerders goed moeten voorzien van informatie en inzichten. Daar zijn we druk mee bezig en dit gaan we doen met een nieuwe portal genaamd MijnZon, waarin alle belangrijke zaken in één blok zijn gezet en gebruikers op details kunnen doorklikken. Het afgelopen jaar zijn al verschillende systemen samengevoegd om deze nieuwe portal mogelijk te maken. Momenteel zijn we druk bezig met de implementatie van het nieuwe design en we zullen je daar binnenkort meer over te vertellen en te tonen.

HORIZON software (b2b)

Om het risico van de zonne-energieprojecten te verlagen is elk gefinancierd project digitaal verbonden aan onze SAAS-portal HORIZON. In HORIZON zijn de productiecijfers van het zonnedak of zonnepark in te zien, ten opzichte van de instraling en ten opzichte van de verwachting zoals die in de businesscase is opgesteld.
Daarbij wordt er bij elk project bijgehouden wanneer er onderhoud en schoonmaak is uitgevoerd. Deze software willen we beschikbaar gaan stellen aan de markt, zodat alle betrokken partijen van een zonne-energieproject dat kunnen beheren en monitoren.

Stippen op de horizon

We hebben een heleboel functionaliteiten op stapel staan, die we gedurende het jaar toevoegen aan ons platform. “We zijn pas net begonnen.” We zien een heleboel kansen en moeten continu prioriteiten stellen in wat we eerste doen. Er is nog zoveel te doen en te verbeteren.

Met bovenstaande zaken maken we financiering voor zonne-energie weer beter en toegankelijker. Dat zorgt vervolgens voor hogere adoptie van zonne-energie en daarmee voor een duurzamere wereld.

Stippen op de horizon die we zo snel mogelijk willen behalen zijn:

  • Het mede mogelijk maken van 1 miljoen zonnepanelen;
  • 10.000 ZonneDelers verwelkomen op ons platform;
  • €100 miljoen financiering verzorgen. (Als tussendoel voor de 500 miljoen euro over enkele jaren).

In een volgend blog kijken we naar de ontwikkelingen en verwachtingeen van de Nederlandse zonne-energiemarkt. Shine on!