hoofdkantoor jaar 2022

Het jaar 2022 voor ZonnepanelenDelen

Het jaar 2022 is alweer bijna voorbij en wat voor jaar is het geweest. In het begin van het jaar keken we vooruit naar wat voor ons mogelijk in het verschiet lag. We wisten toen al dat iedereen last zou hebben van schaarste in de markt. Wat we toen nog niet wisten is dat Rusland Oekraïne zou binnenvallen en zodoende energieprijzen de lucht in zouden schieten. Gelukkig werd het vervoer van zonnepanelen per container wel weer een stuk goedkoper gedurende het jaar. Over deze ontwikkelingen lees je meer in onze uitgebreide blog over de energiemarkt. 

Wist je dat vorig jaar deze tijd de projecten op ZonnepanelenDelen bijna 500 miljoen kWh hadden geproduceerd en de teller nu al bijna op 1200 miljoen kWh staat?

TROTS OP DE 100% SCORE 

We zijn trots op de kwaliteit van de projecten op ons platform en het vertrouwen van jullie als ZonneDelers. Ook in 2022 zijn alle zonne-energieprojecten succesvol gefinancierd. Totaal is er nu voor bijna EUR 100 miljoen geïnvesteerd in zonne-energieprojecten! Zo zorgen we samen voor steeds meer zonne-energie in Nederland, iets waar we trots op mogen zijn! 

Enkele hoogtepunten van Het jaar 2022 op een rij:

☀️Meer dan 10.000 ZonneDelers op het platform!

☀️Bijna EUR 100 miljoen geïnvesteerd in zonne-energieprojecten 

☀️Nieuw financieringsrecord met TPSolar, bijna EUR 4 miljoen (en er komt nog een ronde aan!) 

☀️Extra impact door donaties aan Bee in Balance

☀️Nieuwe investeringsmogelijkheden via ZPD Pro

☀️Nieuwe financieringsmogelijkheid met Zonlease voor kleinverbruikaansluitingen

☀️Professionalisering met overstap naar Mangopay en uitbreiding van ons team 

☀️Uitbreiden van partnerships met Greenchoice, ENGIE of nieuw opgezet met Mercedes-Benz

☀️ING stelt EUR 20 miljoen beschikbaar om projecten mee te financieren

☀️Voorbereidingen gestart voor zonne-energieprojecten in het buitenland

trotse Zonnedelers

Dit jaar kwamen ook meerdere ZonneDelers aan het woord. Zij vertelden waarom zij investeren via ZonnepanelenDelen. Zo willen ze iets extra’s doen voor het milieu en hun CO2 uitstoot compenseren of helpen om de energietransitie te versnellen en een zo mooi mogelijke wereld achterlaten voor de nieuwe generatie. Ook zien ze het als persoonlijke verduurzaming en zodoende heeft één ZonneDeler in bijna 100 projecten geïnvesteerd. Wil je ook graag jouw motivatie delen waarom jij investeert via ZonnepanelenDelen? Laat het ons dan weten via info@zonnepanelendelen.nl dan nemen wij contact met jou op. 

Volgende maand kijken we vooruit wat 2023 ons allemaal gaat brengen!


Fijne feestdagen en alvast een zonnig 2023 gewenst!

Ps. Ben of ken jij iemand die wil bijdragen aan het vergroten van onze duurzame impact? We zoeken nieuwe collega’s!